Dames Olhaco gaan onderuit bij Zwolle 2

Zwolle – De dames van Olhaco leken weer op de goede weg na de knappe 4-0 zege op Bolsward. Zaterdag leed de ploeg van trainer Mohamed Romdhane een 3-1 nederlaag tegen Zwolle 2. Olhaco speelde slordig en liet in de derde set de setwinst liggen.

De setstanden waren 25-18, 25-16, 28-26 en 14-25.

Na vier nederlagen op rij kwam de 4-0 overwinning op Bolsward als geroepen en trainer Romdhane gaf aan weer naar boven te kunnen kijken. De wedstrijd tegen nummer acht Zwolle 2 was voor Olhaco een mooie gelegenheid opnieuw een stap te maken. Olhaco begon met Margit Habing, Marloes Groeneveld, Lisanne Coelingh, Elizanne de Vries, Annemarie Stevens, Marloes Prins en libero Lisanne van der Sleen.

‘We begonnen goed, maar het liep steeds gelijk op. Zwolle gaf ons geen ruimte om een voorsprong te maken en andersom ook niet. We hebben dit kunnen volhouden tot 12-12, maar daarna begonnen we onnodige, persoonlijke fouten te maken. Hierdoor hebben we de set verloren met 25-18’, zegt midspeelster Marloes Prins.

Foutenlast

De tweede set begon Olhaco in dezelfde opstelling als in de eerste set. ‘Vanaf het begin van deze set speelden we zonder overtuiging, de persoonlijke foutenlast bleef hoog en er waren onnodige communicatiefouten in het veld. We speelden rommelig en kwamen niet in ons spel, we verloren de set met 25-16’.

In de derde set wijzigde Mohamed Romdhane de opstelling niet. ‘We kwamen op vier punten voorsprong, nadat een speler van Zwolle door haar enkel was gegaan. Het werd vervolgens 13-14, maar wij liepen uit naar 16-19. Maud Everts kwam in het veld om voor mij te serveren. Hierna volgende een spannend einde van de set. We hadden hier de set moeten binnenslepen, maar lieten Zwolle terugkomen tot 27-26 en Zwolle won uiteindelijk met 28-26’, zegt Prins.

Communicatiefouten

In de vierde set startte dezelfde opstelling. ‘We kwamen op een 6-10 voorsprong door een goede serviceserie van Marloes Groeneveld. Pas in deze set gingen we weer ons eigen spel spelen. We liepen vrij gemakkelijk uit naar een voorsprong van 16-10 en we wonnen de set met 14-25. Het was een slordige wedstrijd van onze kant mede door communicatiefouten in het veld’. Ondanks de nederlaag bleven de Hoogeveense dames op de vierde plaats staan. Mohamed Romdhane gaf voor het seizoen aan dat hij dit seizoen met zijn ploeg in ieder geval bij de eerste vijf wilde eindigen. De ploeg ligt dus op koers.

Zaterdag speelt Olhaco om 17.00 uur een thuiswedstrijd tegen Sneek 3.