Ruime overwinning dames Olhaco komt als geroepen

Hoogeveen – De vreugde bij de dames van Olhaco was groot na de 4-0 zege op nummer twee Bolsward.

Na vijf nederlagen kwam deze overwinning als geroepen voor de ploeg van trainer Mohamed Romdhane en steeg naar de vierde plaats. Het verschil was niet erg groot, maar in tegenstelling tot de laatste weken hield de ploeg nu wel boven de twintig punten het hoofd koel. De setstanden waren: 30-28, 25-21, 27-25 en 25-22.

De vijf punten had Olhaco broodnodig na een mindere periode, waarbij de ploeg van de eerste naar de zesde positie zakte. De ziekenboeg is weer leeg en uitgerekend tegen het sterke Bolsward werd de mindere serie een halt toegeroepen. Olhaco miste alleen nog José Dorland en ging van start met Margit Habing, Lisanne Coelingh, Annemarie Stevens, Marloes Prins, Elizanne de Vries, Marloes Groeneveld en libero Lisanne van der Sleen.

Slijtageslag

De strijd werd een waren slijtageslag, die twee uur duurde. Dat begon al in de eerste set, die 35 minuten in beslag nam. Olhaco begon sterk en kwam met 17-10 voor. Bolsward stond jaren bekend als een ploeg met veel routine, maar deze keer verscheen een jong team in het veld. Na 20-15 leek Olhaco bij 24-19 netjes op setwinst af te stevenen. Daarna werd Olhaco onzeker en liet Bolsward terugkomen tot 24-24. In een zinderende slotfase had Olhaco een paar keer niet over geluk te klagen. De goed spelende Annemarie Stevens scoorde 29-28 en vervolgens raakte Bolsward de antenne, waardoor Olhaco de 30-28 voor de poorten van de hel wegsleepte.

In de tweede set voltrok zich ongeveer hetzelfde scenario. Olhaco speelde sterk en was zowel verdedigend als aanvallend goed op dreef. Na 19-15 zakte de ploeg opnieuw weg en liet Bolsward terugkomen tot 20-20. Deze keer sloeg Olhaco direct toe en won de tweede set met 25-21. De derde set werd weer een thriller. Beide ploegen maakten elkaar niets, maar deze keer was Bolsward bij 23-24 en 24-25 dichtbij de setwinst. Een ace van Margit Habing zorgde uiteindelijk voor de winst en een 3-0 voorsprong.

Spanning

In een fantastische sfeer ging Olhaco op jacht naar de 4-0 en ook de vierde set werd een spannende aangelegenheid. Na 20-19 werd het bij 23-22 nog even spannend, maar Elizanne de Vries scoorde het bevrijdende punt en kon het feest losbarsten. Trainer Mohamed Romdhane was blij met de zege. ‘We hebben als team de taken goed uitgevoerd. We kunnen nu weer naar boven kijken’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven