Heren Olhaco komen in gevarenzone

Hoogeveen – De heren van Olhaco zijn er niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen Hengelo. In de eerste twee sets was Hengelo de veel betere ploeg, maar in de laatste twee sets kwam Olhaco beter in de wedstrijd en speelde twee sterke sets.

Het was niet voldoende voor punten, want Hengelo dat tweede staat won met 22-25, 16-25, 25-20 en 20-25. Olhaco zakte door de 1-3 nederlaag naar de tiende plaats.

Olhaco heeft het in deze fase van de competitie erg moeilijk. Na nederlagen tegen Zaanstad, Cito, Compaen leed Olhaco tegen Hengelo haar vierde nederlaag op rij. Aangezien de laatste vier ploegen degraderen staat Olhaco nu op een gevaarlijke tiende positie. Olhaco-trainer Dennis Luider blijft in handhaving geloven. ‘Veel ploegen in de middenmoot staan dichtbij elkaar. Het is ons duidelijk dat het momenteel lastig is om punten te verzamelen. Iedereen kan van elkaar winnen. Het is gewoon zwaar, maar vergeet niet dat Hengelo tien uur in de week traint en wij vier uur. We blijven er in geloven en we knokken door. We hebben de laatste twee sets goed gespeeld en daar moeten we ons aan vasthouden’.

Revanche

Olhaco wilde graag revanche nemen op Hengelo, omdat de Hoogeveners eerder deze competitie in Twente royaal onderuit gingen. Hengelo begon de competitie niet goed, maar is door een goede fase opgeklommen naar de tweede plaats. In de thuiswedstrijd van Olhaco tegen Hengelo begon de thuisclub met Bert Bril, Rick Seubers, Sander Kemperman, Ben van Noorden, Maarten Bisschop, Gert Jan Bril en libero Jeffrey Albertoe. Olhaco begon goed aan de wedstrijd en verdedigend stond de thuisclub goed. Olhaco kwam met 10-6 voor, maar langzamerhand kwam Hengelo beter in de wedstrijd en kwam langszij bij 16-16. Even leken de gasten weg te lopen bij 16-19, maar Olhaco knokte terug tot 22-23. Olhaco maakte vervolgens de aanval niet af en de gasten deden dat wel: 22-25.

De tweede set werd voor een groot deel een demonstratie door de bezoekers. De ploeg speelde een uitstekende set en de thuisclub werd bij vlagen weggespeeld. Hengelo beschikte over enkele ‘springveren’, die hoog kwamen en gericht sloegen. De boomlange midspeler zorgde voor veel punten en verdedigend liet de ploeg nauwelijks steken vallen. Olhaco had te veel moeite met de opslagen van de gasten en kwamen daardoor aanvallend er niet aan te pas. Na 1-8, liep Hengelo uit naar 12-20. De gasten vielen bijzonder gevarieerd aan en Olhaco bezweek onder de druk. Na twintig minuten had de thuisploeg een kansloze 16-25 nederlaag geleden.

Sterke start van derde set

Het pleitte voor de thuisclub dat het in de derde set sterk voor de dag kwam. Luider bracht spelverdeler Jarno van Timmeren in de ploeg en dat pakte goed uit. Gert Jan Bril en Sander Kemperman kwamen weer aan scoren toe en Hengelo begon fouten te maken. Na 14-7 won de thuisploeg de derde set knap met 25-20 en er was weer hoop voor de Hoogeveners op een goed resultaat. In de vierde set begon Olhaco met Jarno van Timmeren, Sander Kemperman, Rick Seubers, Gert Jan Bril, Ben van Noorden, Maarten Bisschop en libero Jeffrey Albertoe. Ook in de vierde set speelde Olhaco sterk en maakte het de gasten moeilijk. De strijd ging lang gelijk tot 14-14. Bij 17-20 gaf de thuisclub zich nog niet gewonnen en kwam terug tot 19-20. Olhaco kwam niet verder en maakte enkele onnodige fouten, waardoor de gasten konden uitlopen naar een 20-25 setwinst.

‘In de eerste twee sets zijn we overklast door Hengelo. We kregen geen grip op hun spel. Ik gokte op lengte met Bert Bril, maar dat werkte deze keer niet. De ene keer werkt iets en de andere keer niet. Deze wedstrijd werkte het met spelverdeler Jarno van Timmeren wel goed. In de laatste twee sets zijn we er in blijven geloven. In de derde set hebben we wat aanpassingen gedaan en speelden we een ander spelletje en dat leverde ons de derde set op. In de vierde set bleven we ook lang bij, maar speelden zij het boven de twintig punten professioneel uit’, zegt Dennis Luider.

Zaterdag gaat Olhaco op bezoek bij DS in Den Dungen, dat in het begin van de competitie aan kop ging, maar nu afgezakt is naar de middenmoot.