Spelletjesmorgen voor kinderen azc levert veel blije gezichten op

Hoogeveen – De sport- en spelmorgen, die volleybalvereniging Olhaco zaterdag hield voor kinderen uit het azc, leverde blije en lachende gezichten op bij de deelnemende kinderen en hun ouders.

Het idee kwam van Achmed Sabah Hamid, die in het azc woont en volleybalt bij Olhaco. Het werd een geslaagde spel- en sportmorgen in sporthal Trasselt.

Het initiatief van volleybalvereniging Olhaco werd zeer gewaardeerd door de 45 deelnemende kinderen uit het azc. Ook de ouders waren dankbaar voor de activiteit en werkten met enthousiasme mee met de spelletjes. De spelletjesochtend was bedoeld voor kinderen uit het azc te Hoogeveen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De ochtend werd opgedeeld in een bewegen op muziek, knutselen en een sportmoment.

Zeven nationaliteiten

Het initiatief is gekomen van Achmed Sabah Hamid, assistent-trainer Dames 1 en speler Heren 3 en wonend in het azc. Hij schakelde de trainer van Dames 1, Mohamed Romdhane in, die vervolgens speelster van Dames 1, José Dorland vroeg om mee te denken. Het doel was plezier, blije gezichten en een mooie ochtend met elkaar en dat werd het. Van de 63 in het azc aanwezige kinderen hebben 45 kinderen gehoor gegeven aan de uitnodiging. Onder begeleiding van zestien ouders en veertien vrijwilligers van Olhaco liep de groep in twee delen lopend, van het azc naar sporthal Trasselt tussen 9.30 uur en 10.00 uur. De groep uit het azc was een vertegenwoordiging van zeven verschillende nationaliteiten. In Trasselt werden de kinderen en hun ouders verwelkomd met het in ontvangst nemen van een Olhaco-shirt als cadeau van Olhaco.

De kinderen waren erg blij met hun shirt waarop de naam Olhaco te lezen viel. De opening was het gezamenlijk bewegen op muziek. Daarna konden de kinderen genieten van spelletjes en knutselwerkjes. Zo werkten de kinderen zich in het zweet bij de spelletjes Kat en muis, Mikken, Diamantenroof en het Chagrijnenspel. De spelletjes werden begeleid door spelers van Heren 1 en Heren 2 van Olhaco. In de kantine werd er onder begeleiding van speelsters van Dames 1 van Olhaco geknutseld. Zo verschenen er prachtige dieren van karton, kaarsen en prachtig ingekleurde tekeningen. Om circa 12.30 uur werd de spelletjes- en knutselmorgen afgesloten met een heerlijke, gezamenlijke lunch. De lunch bestond uit patat, kaassoufflé, fruit en frisdrank. Er werd zeer enthousiast meegedaan aan alles en ook de ouders werden betrokken bij de activiteiten.

Tasje met kadootjes

Er waren vooral blije en lachende gezichten te zien bij de kinderen en ook de ouders en daar was het Olhaco vooral om te doen. Bij vertrek kregen de kinderen nog een tasje met kleine kadootjes mee en ook dat leverde weer blije gezichten op. Daarna ging de groep weer onder begeleiding van Olhaco-vrijwilligers terug naar het azc. In hun dankbetuigingen bij het vertrek merkten de begeleiders van Olhaco dat de ouders dankbaar waren voor de hun aangeboden activiteit. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en misschien volgen er meer activiteiten in samenwerking met het azc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven