Dames Olhaco lijden ruime nederlaag tegen Tjoba

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben een 4-0 nederlaag geleden tegen nummer vier Tjoba in Klazienaveen.

Olhaco bleef tot halverwege elke set goed bij, maar liet Tjoba daarna steeds weer uitlopen. De setstanden waren 25-18, 25-20, 25-19 en 25-14. Door de nederlaag zakte de ploeg van trainer Mohamed Romdhane naar de zesde plaats en leden de Hoogeveense dames de vierde nederlaag op rij.

In de eerste set begon Olhaco met Margit Habing, Marloes Groeneveld, Annemarie Stevens, Lisanne Coelingh, Maud Everts, Elizanne de Vries en Marloes Prins. De start van deze set was prima. Olhaco pakte een kleine voorsprong, maar kon dit niet continu vasthouden. Het ging gelijk op tot 16-16. ‘De pass verliep onrustig waardoor Margit moeilijk het spel kon verdelen. Hierdoor werden wij te voorspelbaar en trok Tjoba uiteindelijk aan het langste eind. We verloren de set met 25-18″, zegt midspeelster Marloes Prins.

Dezelfde opstelling

In de tweede set begon Olhaco in dezelfde opstelling als de eerste set. ‘Ook in deze set verliep het begin van de set prima. De pass ging ook iets beter lopen. Chloë Huizenga kwam voor mij in het veld om te serveren. Dit heeft ze goed gedaan. Maar net als in de eerste set konden we een goede reeks niet vasthouden. We verloren de set met 25-20’.

In de derde set begon Olhaco ook in dezelfde opstelling als de eerste en tweede set. ‘We wilden heel graag in deze set voor een ommekeer zorgen, maar zo lieten we dat niet in ons spel zien. Geen overtuiging in de aanval en verdedigend lieten we het ook liggen. We verloren de set met 25-19’.

In de vierde set begon José Dorland, die terug kwam van een blessure, op de plek van Annemarie Stevens. De rest van de opstelling bleef ongewijzigd. ‘Het geloof in het winnen van een set was weg. We maakten veel persoonlijke fouten en kwamen er niet meer uit. We verloren de set met 25-14’, zegt Marloes Prins.

Normaal gesproken zijn de wedstrijden tussen Tjoba en Olhaco altijd spannende wedstrijden, maar deze keer kon Olhaco het Tjoba niet moeilijk genoeg maken. ‘Nee, het kwam er eigenlijk op neer dat we in iedere set goed begonnen en dat het steeds gelijk op ging. We konden dit tot 15-15 volhouden, maar daarna lieten we het steeds te gemakkelijk gaan. Er werd niet genoeg gevochten om toch een set proberen binnen te halen. We hebben zaterdag te weinig laten zien’.

Tjoba-Olhaco 4-0 (25-18, 25-20, 25-19, 25-14)

Stand 2e divisie A Dames:
1. Tjoba 10-38
2. Bolsward 11-36
3. Reflex 12-36
4. De Bevers 10-34
5. Sudosa 2 12-34
6. Olhaco 12-33
7. Veracles 2 12-28
8. Zwolle 2 12-26
9. Sneek 3 12-21
10.DIO/B 11-20
11.Donitas 3 9-12
12. Annen 9-12

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven