Heren Olhaco komen opnieuw net iets te kort

Hoogeveen – De heren van Olhaco zijn er niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen nummer drie Compaen uit Oostzaan.

Na een zwakke eerste set herstelde de ploeg van trainer Dennis Luider zich sterk in de tweede set. In de derde en vierde set was het verschil zeer minimaal, maar trok Compaen net aan het langste eind, zodat Olhaco met 1-3 verloor en weer heel weinig te kort kwam.

Weer was het een geval van ‘net niet’ voor de heren van Olhaco, want de derde en de vierde set werden met miniem verschil verloren. De setstanden waren 15-25, 25-19, 24-26 en 27-29. De teleurstelling was daarom groot in het Olhaco-kamp. ‘Ja, de teleurstelling was groot, omdat we niet een punt hebben gehaald, dat er wel in gezeten had. De laatste twee sets hadden net zo goed in ons voordeel uit kunnen vallen. We hebben ook nu weer bewezen dat we het niveau van de Topdivisie aankunnen. Het was gewoon jammer dat we het ons vaak aan het eind van de set moeilijk maken. We moeten leren boven de twintig de set plichtmatig uit te spelen. Het gaat dan tussen de oren zitten, denk ik. In de vierde set serveerden we in de slotfase drie keer fout en dat helpt ook niet natuurlijk’, zegt Olhaco-trainer Dennis Luider.

Niet bij de les

De eerste set startte Olhaco met Jarno van Timmeren, Sander Kemperman, Gert Jan Bril, Ben van Noorden, Rick Seubers, Maarten Bisschop en libero Jeffrey Albertoe. Olhaco was in de eerste set niet bij de les, want de ploeg stapelde fout op fout. De thuisclub kende moeite met de opslag van de gasten en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. De pass kwam niet nauwkeurig bij Jarno van Timmeren, die daardoor te veel moest lopen. Compaen kon te gemakkelijk tot scoren komen, terwijl Olhaco aanvallend steken liet vallen. Olhaco kreeg weinig vat op de aanvaller Marvin Andringa en ook aanvoerder Lars de Boer was moeilijk af te stoppen door de thuisclub.

‘De eerste set was een drama. Ik weet niet wat er aan de hand was, misschien spanning. Het was los zand en we kwamen geen moment in de wedstrijd’. Olhaco herstelde zich in de tweede set uitstekend. Het kreeg meer vat op Andringa en De Boer en pakte verdedigend veel meer. Aanvallend kwam Olhaco vaak door en toen bleek dat Olhaco de betere ploeg was en eenvoudig de tweede set won via 25-19. ‘Ik heb gezegd dat we eerst naar onszelf moesten kijken, tactisch gezien, en daarna pas naar de tegenstander. We gingen in de tweede set van onze eigen kracht uit en dat deden we goed’.

Wel mogelijkheden

Na de 1-1 stand was de vraag of Olhaco in staat was de subtopper daadwerkelijk te kunnen verslaan. ‘We hebben daar wel mogelijkheden voor gehad. We stonden vier punten voor, maar lieten hen steeds weer terugkomen. Het ging lang om en om en na de twintig punten werd het spannend en hadden we kansen om te winnen. Door een laatste opslag die we niet goed verwerken verliezen we de set’.

In de derde set zat het Olhaco ook niet mee, want Luider moest Jarno van Timmeren en Maarten Bisschop wegens lichte blessures vervangen door Bert Bril en Paul Dierdorp. ‘Ben van Noorden had zijn dag niet en voor hem heb ik Peter Krook ingebracht’, zegt Dennis Luider.

In de vierde set begon Olhaco moeizaam en kwam met 2-6 achter. ‘Het ging tot het eind gelijk op, maar boven de twintig punten serveerden we drie keer fout en dat mag niet gebeuren. Het is gewoon flink balen dat we ons niveau niet gehaald hebben. Sander Kemperman heeft wel goed gespeeld. We hebben onze huid goed verkocht en de nummer drie heeft veel moeite met ons. Het was helaas weer ‘net niet’. Misschien is het toch de ervaring van Compaen dat uiteindelijk de doorslag geeft. Zij spelen al jaren in de Topdivisie en wij komen net kijken.

Toch ben ik tevreden over de eerste competitiehelft. We staan zevende en we kunnen met het niveau mee. Nu gaat het nog om het laatste stukje in een set om het af te kunnen maken’.

Op 14 januari 2017 gaat de tweede competitiehelft van start en brengt Olhaco een bezoek aan Cito in Zeist.

Olhaco-Compaen 1-3 (15-25, 25-19, 24-26, 27-29)