Dames Olhaco lijden derde nederlaag op rij

Kampen – De dames van Olhaco hebben bij Reflex in Kampen een 3-1 nederlaag geleden. Dat betekende de derde nederlaag op rij en de Hoogeveense dames zakten daardoor enkele plaatsen.

De setstanden waren: 25-18, 23-25, 25-18, 27-25. Olhaco was dichtbij een vijfsetter, maar in de vierde set werd een 20-23 voorsprong uit handen gegeven.

Olhaco begon de eerste set tegen Reflex met Annemarie Stevens, Margit Habing, Marloes Groeneveld, Lisanne van der Sleen (libero), Elizanne de Vries, Lisanne Coelingh en Marloes Prins. Margit Habing was na een blessure weer inzetbaar en Chloe Huizenga was beperkt inzetbaar en José Dorland is nog geblesseerd. De start was goed van de gasten. ‘Ja, we kwamen op een voorsprong van 9-7. Daarna werden er helaas veel passfouten gemaakt, we kwamen met 18-10 achter. Maud werd toen gewisseld voor Lisanne Coelingh, maar doordat de pass niet goed aankwam was het voor Margit lastig om het spel te verdelen. We verloren met 25-18’, zegt Marloes Prins.

Dezelfde opstelling

De tweede set begon Olhaco in dezelfde opstelling als de eerste set. ‘Ook in deze set was de start goed. We kwamen met 8-11 voor, onder andere door een goede service serie van Elizanne de Vries. We liepen verder uit naar 16-12. Hierna ging het gelijk op totdat we met 19-20 achterkwamen. Vervolgens werd het 22-22 en konden we uiteindelijk doorpakken naar de setwinst van 25-23’. In de derde set wijzigde trainer Romdhane de opstelling niet. ‘We hebben in deze set veel persoonlijke fouten gemaakt. Reflex kon hierdoor uitlopen naar 14-10. Onze pass liep ook in deze set erg moeizaam, we kwamen met 19-13 achter. In deze set werd Annemarie gewisseld voor Chloe om te serveren en Maud kwam er in voor mij voor de serve. We verloren helaas de set met 25-18’.

In de vierde set wilde Olhaco er heel graag een vijfsetter uitslepen. ‘We kwamen op een voorsprong van 9-8. In deze set begonnen we ons eigen spel te spelen, er werd meer en beter gevochten voor iedere bal en dit resulteerde in een voorsprong van 23-20. In deze set werd Chloe voor mijn service gewisseld en Maud kwam erin voor de service voor Annemarie. We verloren de set met 27-25 en daarmee de wedstrijd’. Volgens Marloes Prins speelde Olhaco bij vlagen goed.

Voorspelbare fouten

‘Met vlagen hebben we ons eigen spel kunnen spelen in deze wedstrijd, maar het aantal persoonlijke fouten heeft ons genekt. Met name de servicepass kwam niet aan waardoor we een voorspelbaar spelletje hebben gespeeld. Dit was jammer. We zijn nu een aantal plaatsen gezakt op de ranglijst, maar hier hopen we in het nieuwe jaar weer verandering in te brengen’, zegt Marloes Prins. De volleybalsters hebben nu winterstop en de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is direct een hele zware. De ploeg van trainer Mohamed Romdhane gaat op 14 januari op bezoek in Klazienaveen bij Tjoba. In Hoogeveen won Olhaco met 3-1. De eerste thuiswedstrijd is 21 januari tegen Bolsward.

Reflex-Olhaco 3-1 (25-18, 23-25, 25-18 en 27-25).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven