Heren Olhaco laten Zaanstad ontsnappen

Koog aan de Zaan – De heren van Olhaco waren in het uitduel met Zaanstad heel dichtbij een 0-3 overwinning.

Nadat de ploeg van trainer Dennis Luider met 0-2 voor kwam en in de derde set terugkwam van een 24-20 achterstand tot 24-24 leek een sensatie mogelijk. Olhaco verloor de derde set en dat betekende de genadeklap voor de gasten, die de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 verloren. Ondanks de nederlaag steeg Olhaco naar de zesde plaats.

De derde set bleek achteraf het cruciale moment van de wedstrijd tegen Zaanstad te zijn. Olhaco verraste vriend en vijand door middel van goed volleybal nummer drie Zaanstad in de eerste twee sets te overbluffen. Olhaco begon met Jarno van Timmeren, Ben van Noorden, Sander Kemperman, Gert Jan Bril, Rick Seubers, Maarten Bisschop en libero Jeffrey Albertoe. ‘We konden in de eerste set veel servedruk uitoefenen en daar had Zaanstad moeite mee. Onze verdediging, blokkering en pass waren goed en de eerste set wonnen we dan ook verdiend met 22-25’, zegt Olhaco-trainer Dennis Luider. In de tweede set kon Olhaco dat hoge niveau vasthouden, maar werd het iets spannender dan in de eerste set. ‘Ja, die set was vrijwel identiek aan de eerste en we konden ons ritme vasthouden. We wonnen met 24-26’.

Maatregelen

Olhaco stond met 0-2 voor en daar hadden waarschijnlijk weinig mensen op gerekend. In de derde set nam de coach van Zaanstad maatregelen en bracht een nieuwe spelverdeler in het veld. ‘Zij gingen ook veel beter serveren en wij kwamen onder druk te staan. Wij hadden geen passend antwoord en onze pass kwam niet meer zo goed als in de eerste twee sets. Daardoor konden we ons snelle spelletje ook nauwelijks meer spelen’, verklaart Luider. Olhaco kwam met 24-20 achter, maar knokte zich terug tot 24-24 en was twee klappen verwijderd van een 0-3 overwinning.

Genadeklap

Het mocht niet zo zijn, want Zaanstad ontsnapte en pakte de derde set. ‘Ik had de hoop dat we de wedstrijd in de derde set af zouden maken. Wij kwamen in die set niet echt meer in ons ritme en zij juist wel. Zij begonnen vrijuit te serveren. Die nederlaag betekende de genadeklap voor Olhaco, want in het vervolg van de wedstrijd was Zaanstad beter en won de laatste twee sets met 25-14 en 15-10. ‘Ja, na het verlies van de derde set knapte er iets bij ons. De scheidsrechter nam een paar cruciale beslissingen in ons nadeel, waardoor hij een klein beetje invloed op de wedstrijd had. Ik moet mijn ploeg complimenten geven voor de eerste twee sets. Vooraf had ik voor een punt getekend, maar gezien de wedstrijd hadden we eigenlijk met 0-3 moeten winnen’.