Gehavend Olhaco pakt punt van Sudosa 2

Hoogeveen – Het zit de dames van Olhaco momenteel bepaald niet mee. Na de blessures van Nienke Zandstra, José Dorland en Chloe Huizenga kwam daar de blessure van spelverdeelster Margit Habing bij.

Daardoor had Olhaco voor het duel met nummer twee Sudosa 2 geen spelverdeelster meer en moest libero Maud Everts die functie overnemen. Het gemis van vier speelsters bleek te veel van het goede: 1-3.

Net op het moment dat Olhaco een goede serie neerzette en fier aan kop ging sloeg de pech keihard toe in het Olhaco-kamp. Margit Habing liep vorige week een hersenschudding op, waardoor trainer Mohamed Romdhane libero Maud Everts moest omturnen tot spelverdeelster. Het was de eerste keer dat zij in Dames 1 het spel verdeelde en Romdhane was tevreden over haar prestatie. Gezien de huidige omstandigheden vond de Olhaco-trainer dat zijn ploeg zich goed geweerd had tegen de nummer twee.

Inzet was goed

‘Petje af voor het team, hoor. We hebben het goed gedaan en ik ben blij dat we nog een punt gepakt hebben. In de eerste twee sets hebben we goed gespeeld. De inzet was goed, maar het zit momenteel erg tegen allemaal. Je mist te veel speelsters, waaronder je eerste spelverdeelster, dan wordt het moeilijk’. Olhaco startte de partij tegen Sudosa 2 met Maud Everts, Marloes Prins, Lisanne Coelingh, Annemarie Stevens, Marloes Groeneveld, Elizanne de Vries en libero Lisanne van der Sleen.

De eerste set werd meteen de spannendste van de vier. Olhaco kwam steeds twee punten voor en liet vervolgens de gasten weer terugkomen. Na 20-20 kwam Sudosa 2 voor het eerst aan de leiding: 20-22. Het pleitte voor de thuisclub dat het sterk terug vocht en de eerste set wist te winnen via 26-24. Annemarie Stevens en Lisanne Coelingh zorgden voor de beslissende punten en de setwinst was een enorme opsteker. De tweede set werd een meeslepend gevecht, waarbij Olhaco verrassend genoeg goed bij kon blijven tot 19-19. Daarna bleek Sudosa net iets constanter en koelbloediger en won met 20-25.

Veel kracht

De eerste twee sets hadden Olhaco schijnbaar veel kracht gekost, want in de derde set was de ploeg kansloos. De thuisclub kreeg geen vat op de opslag van de gasten en grossierde in foute stops en kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe. Olhaco werd weggeserveerd en verloor ruim met 9-25 de derde set. In de vierde set vocht Olhaco voor wat het waard was, maar het kwam te kort tegen een stabiel Sudosa 2 dat op alle fronten net iets beter was. De gasten wonnen de vierde set met 18-25.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven