Olhaco boekt derde zege op rij in Topdivisie

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben de noordelijke derby tegen hekkensluiter Donitas uit Groningen met 3-1 gewonnen.

Na een moeizame eerste set, waarin Olhaco niet op gang kwam, was de thuisclub vervolgens de betere ploeg en boekte een uiterst belangrijke 3-1 zege. De setstanden waren 17-25, 25-19, 25-19 en 25-18. Olhaco bleef op de achtste plaats staan en nam meer afstand van de nummers elf en twaalf.

Olhaco staat op steveig achtste plaats

Door de belangrijke drie punten staat Olhaco stevig op de achtste plaats en won het al drie partijen op een rij. ‘We kunnen weer naar boven kijken’, zegt een tevreden Olhaco-trainer Dennis Luider. ‘We kwamen tegen Donitas moeilijk op gang. Misschien toch wat spanning. Passend hadden we de eerste set niet onder controle. Ik moet ook zeggen dat Donitas een sterke eerste set speelde’. Olhaco startte met Jarno van Timmeren, Rick Seubers, Gert Jan Bril, Sander Kemperman, Ben van Noorden, Maarten Bisschop en libero Jeffrey Albertoe. In de eerste set was Olhaco niet bij de les en had te veel moeite met de opslag van de gasten. Het was onzorgvuldig in de passing, waardoor de thuisclub aanvallend niet op gang kwam. Donitas was op alle fronten beter en won verdiend met 17-25. In de tweede set liet Luider zijn ploeg drie plaatsen doordraaien en dat pakte goed uit. ‘Ja, wij gingen anders serveren, waardoor de spelverdeler meer moest lopen. We zijn daarna eigenlijk niet meer in de problemen geweest. Soms moesten we onszelf scherp houden en hadden ze even een schop in het achterwerk nodig. We hebben hard gewerkt en bij vlagen was ons spel heel goed’.

Ploeg had tijd nodig om draai te vinden

In de tweede set duurde het even voordat Olhaco haar draai vond. Dat gebeurde na 6-6 en daarna sloeg de thuisclub een gat en speelde de set degelijk uit: 25-19. Ook in de derde set had Olhaco weinig te duchten van Donitas. De pass was uitstekend en vooral Rick Seubers was een plaag voor de Groningers, die veel fouten maakten. Ook de derde set ging vrij eenvoudig via 25-19 naar Olhaco. In de vierde set bracht Olhacoi zich bij 12-11 even in de problemen, maar daarna denderde de ploeg over de gasten heen: 25-18.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven