Dames Olhaco verliezen van De Bevers

Lemelerveld – De dames van Olhaco hebben een 3-1 nederlaag geleden tegen De Bevers. De ploeg wordt geteisterd door blessures en miste drie speelsters. De setstanden waren 25-22, 25-13, 25-20 en 19-15. Olhaco bleef ondanks de nederlaag wel koploper.

Olhaco is met een uitstekend seizoen bezig en pakte onlangs de koppositie in de tweede divisie A. Enige tijd geleden raakte midspeelster Nienke Zandstra zwaar geblesseerd en daar kwamen vorige week twee blessures bij. Aanvalster José Dorland ging door de enkel en ook spelverdeelster Chloe Huizenga liep een enkelblessure op.

Fikse tegenvallers

Dat zijn fikse tegenvallers, die de ploeg eigenlijk niet kan gebruiken. Daar kwam dan ook nog de 3-1 nederlaag tegen middenmoter De Bevers bij, al was Olhaco blij met een punt in deze omstandigheden. Olhaco startte de wedstrijd tegen De Bevers met met Marloes Groeneveld, Margit Habing, Lisanne Coelingh, Annemarie Stevens, Elizanne de Vries, Marloes Prins en libero Lisanne van der Sleen. De start in de eerste set was matig van Olhaco. De gasten keken al snel tegen een 12-6 achterstand aan. Olhaco scoorde zelf weinig en de ploeg kwam achter met 14-8. ‘We serveerden te vaak op de libero waardoor we het de tegenstander te gemakkelijk hebben gemaakt’, legt Marloes Prins uit.

Olhaco kwam wel iets terug

Na een achterstand van 16-12 kwam Olhaco wel iets terug. Door een goede serviceserie van Margit Habing kwamen de Hoogeveense dames terug tot 19-18. ‘Vervolgens werd het 22-21, maar helaas verloren we met 25-22’, zegt Marloes Prins. In de tweede set begon de koploper met dezelfde opstelling. Het begin van de tweede set was goed. Het ging gelijk op tot 6-6. ‘We hebben dit helaas niet kunnen vasthouden. De Bevers liep uit naar 18-11. In deze set werd Maud Everts voor Annemarie Stevens gewisseld. Het mocht helaas niet baten, want we verloren kansloos met 25-13’. In de derde set was het beeld niet veel anders. Olhaco keek al gauw tegen een 8-6 achterstand aan. ‘Bij 6-4 kwam Maud Everts er in voor Elizanne de Vries. Maud heeft in deze set erg goed geserveerd. We stonden met 18-12 achter, 22-15 achter, maar kwamen door de service van Maud terug tot 22-18’.

Bevers liep uit

Daarna liep de Bevers uit naar 24-20 en Olhaco verloor met 25-20. In de vierde set bleef Maud Everts staan voor Elizanne de Vries. ‘Maud heeft in deze set weer goed geserveerd, we kwamen op een voorsprong van 14-7. Ons eigen spel begon in deze set eindelijk te lopen. Waar we in de vorige sets onzeker waren, was dat in deze set helemaal anders. Wij namen de leiding en kwamen verder voor met 10-15 en 15-20. Onze blokkering stond goed in deze set en we wonnen de set met 19-25’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven