Heren Olhaco pakken eerste uitzege

Nijmegen – De heren van Olhaco hebben een belangrijke 2-3 overwinning geboekt op nummer acht VoCASA. Dit betekende de eerste uitoverwinning voor de Hoogeveners en daarmee viel een last van de schouders.

Het werd opnieuw een zinderende wedstrijd, die twee uur duurde. Olhaco was even dichtbij 1-3, maar uiteindelijk was Olhaco blij met de twee punten. De setstanden waren: 25-20, 22-25, 22-25, 25-23, 13-15.

Olhaco begon de partij tegen VoCASA met Jarno van Timmeren, Sander Kemperman, Rick Seubers, Maarten Bisschop, Ben van Noorden, Gert Jan Bril en libero Jeffrey Albertoe. De eerste set stond een beetje in het teken van gewenning aan de tegenstander en aan de zaal. Passend kwam Olhaco onder druk en de pass was onvoldoende. VoCASA beschikte over een gevaarlijke flaoterservice waar Olhaco geen raad mee wist.

Druk uitoefenen

De eerste set ging via 25-20 naar de thuisclub. In de tweede set liet trainer Dennis Luider zijn ploeg enkele plaatsen doorschuiven bij het begin en dat pakte goed uit. ‘De passlijn werd daardoor anders en passend bleven we goed overeind. We konden ook met onze eigen service meer druk uitoefenen en daardoor begonnen zij fouten te maken’, zegt Luider. Dat leverde de tweede set via 22-25 op. In de derde set begon Olhaco in dezelfde opstelling en VoCASA paste haar opstelling niet aan, waardoor de gasten opnieuw gebruik konden maken van de mogelijkheden. Het werd een set die identiek was aan de tweede set. Olhaco was net iets slimmer en won de belangrijke derde set met 22-25. De vierde set werd een belangrijke en tot 16-16 ging de strijd gelijk op. ‘Daarna gaven we zo drie punten weg’, zegt Luider.

Bij 24-20 kwam Olhaco nog dichtbij een 1-3 zege door een goede service van de voor Rick Seubers ingevallen Paul Dierdorp. Olhaco kwam tot 24-23, maar het lukte net niet: 25-23. Daardoor was een vijfde set noodzakelijk en ook daarin ging de strijd gelijk op. Pas bij 13-14 kon Olhaco de wedstrijd naar zich toe trekken door een uitstekend blok: 13-15. De vreugde bij Olhaco was groot na de eerste winstpartij buitenshuis.

Handhaving

Door de 2-3 zege passeerde Olhaco VoCASA op de ranglijst en neemt nu de achtste plaats in. Dat zou uiteindelijk handhaving betekenen, want vanwege een aangescherpte degradatieregeling degraderen de laatste vier rechtstreeks naar de eerste divisie. Het is dus zaak voor Olhaco om minstens als achtste te eindigen, de plaats waar het nu staat. ‘Dat is alleen dit jaar zo, want in de eredivisie wordt het aantal ploegen teruggebracht van twaalf tot tien. Wat dat betreft hebben we pech. De eerste uitzege geeft ons moed en motivatie voor de toekomst. We hebben goede zaken gedaan en als we vijfde of zesde worden hebben we een goed seizoen gedraaid’, zegt Dennis Luider. Zaterdag is Olhaco vrij en dan volgt de noordelijke clash met Donitas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven