Heren Olhaco boeken belangrijke zege

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben het belangrijke duel tegen concurrent Dordrecht met 3-0 gewonnen.

Beide ploegen bezaten voor het duel vijf punten, maar door de zege van Olhaco namen de Hoogeveners afstand van de gasten, maar Olhaco bleef op de negende plaats. Olhaco was dringend aan een zege toe en maakte het spannend tegen Dordrecht. De setstanden 25-23, 25-17 en 28-26 zeggen genoeg.

Vooraf was de situatie duidelijk voor Olhaco. De wedstrijd tegen concurrent en nummer tien Dordrecht moest gewonnen worden om afstand te kunnen nemen van de onderste regionen van de Topdivisie. Dordrecht had net als Olhaco nog maar een keer gewonnen. De thuisclub had in drie thuiswedstrijden aan klantenbinding gedaan, maar leed wel twee nederlagen, al was dat tegen topploegen.

Olhaco begon tegen Dordrecht met Paul Dierdorp, Sander Kemperman, Maarten Bisschop, Jarno van Timmeren, Ben van Noorden, Gert Jan Bril en libero Jeffrey Albertoe. Olhaco begon de eerste set niet goed en kwam met 15-19 achter. De thuisclub vocht zich terug tot 20-20, maar kwam met 21-23 achter en de eerste set leek voor de gasten. Mede door een goede opslagserie van Sander Kemperman konden Maarten Bisschop en Ben van Noorden scoren, waardoor de thuisploeg in een spannende slotfase alsnog de setwinst naar zich toe trok via 25-23. Dat was een fikse meevaller voor de ploeg van Dennis Luider. In de tweede set was Olhaco de betere ploeg.

Goede opslag

Tot 12-12 kon Dordrecht bijblijven, maar daarna liep Olhaco weg naar 20-13. Olhaco zette veel druk door een goede opslag al werden er toch 21 servicefouten door beiden in totaal begaan. Spelverdeler Bert Bril kwam in de ploeg voor Jarno van Timmeren en hij viel goed in. Dordrecht was niet zo stabiel meer als in de eerste set en bezweek onder de druk van het goed spelende Olhaco. Blokkerend werd het steeds beter bij de thuisclub en uiteindelijk won Olhaco de tweede set eenvoudig met 25-17. In de derde set leek Olhaco halverwege een simpele zege te gaan halen, want bij 18-15 leek er weinig aan de hand. Dordrecht kwam terug en kreeg zelfs bij 24-25 een setpunt. Een klap van Gert Jan Bril en een laatste blok van Rick Seubers zorgden voor de 28-26 winst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven