Dames Olhaco gaan aan kop na zege op DIO/Bedum

Bedum – De dames van Olhaco hebben door een 0-4 overwinning op Dio/Bedum de koppositie in de tweede divisie A ingenomen. Alle concurrenten verspeelden punten, zodat Olhaco van de derde naar de eerste plaats steeg.

De setstanden waren: 23-25, 26-28, 14-25 en 18-25.

De Hoogeveense dames zijn met een uitstekende fase bezig. De ploeg van trainer Mohamed Romdhane wil dit seizoen hoger eindigen dan de vijfde plaats van vorig seizoen en met de huidige koppositie is de ploeg heel goed op weg. Het werd in Bedum beslist geen walk over, want vooral in de eerste twee sets moest Olhaco diep gaan voor de winst. Na een 0-2 voorsprong was de wedstrijd eigenlijk al beslist, want Dio kwam er nauwelijks meer aan te pas en de gasten liepen uit naar een uiterst kostbare 0-4 zege.

Olhaco begon in de eerste set niet goed. ‘Nee, onze start was niet goed. Er was veel lawaai in de zaal, waardoor onze communicatie in het veld moeizaam verliep. We kwamen niet in ons ritme en we maakten veel servicefouten’, zegt midspeelster Marloes Prins.

Zoals de afgelopen weken vaker is gebeurd, moest Olhaco een royale achterstand goedmaken. ‘Ja, we stonden zelfs achter met 23-18 en dreigden de set te verliezen, maar door een goede serviceserie van Lisanne Coelingh wonnen we de set. De opluchting was groot, want we wilden de volle vijf punten mee naar huis nemen. Dit gaf vertrouwen voor de tweede set’.

Spannende ontknoping

Ook de tweede set kende een spannende ontknoping. Beide ploegen konden geen gat slaan, waardoor het tot het einde spannend bleef. ‘In de tweede set begonnen we iets beter, maar we konden geen overtuigende voorsprong pakken. Het bleef spannend tot het einde van de set, maar we wonnen wel: 26-28’, zegt Marloes Prins.

Na de 0-2 voorsprong speelde Olhaco daarna met vertrouwen en kende in de derde en vierde set minder moeite met de thuisclub. ‘De derde set speelden we met overtuiging, er werd lekker aangevallen en gescoord. De blokkering stond goed en we wonnen gemakkelijk met 14-25’.

Olhaco wilde graag de volle vijf punten pakken, maar de start in de vierde set was niet goed. ‘In de laatste set keken we tegen een 3-0 achterstand aan, maar door een goede serviceserie van Margit Habing kwamen we terug tot 3-3 en vanaf dat moment hadden we de touwtjes weer in handen. Halverwege de set ging het nog even gelijk op, maar we kregen verder niet veel weerstand meer van Dio/Bedum. Het leek erop dat ze het hadden opgegeven. We wonnen de set met 18-25. We zijn erg blij met de vijf punten, ook omdat onze directe concurrenten allemaal tegen elkaar moesten spelen’.

Olhaco heeft 25 punten en tweede staat Reflex Kampen met 24 punten. Zaterdag speelt Olhaco om 18.30 uur thuis tegen hekkensluiter Annen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven