Heren Olhaco zijn opnieuw dichtbij stunt

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben opnieuw aan klantenbinding gedaan en het duel tegen koploper Tilburg leverde een punt op. Olhaco speelde opnieuw uitstekend en liet Tilburg zo nu en dan wankelen.

De gasten wonnen na twee spannende uren uiteindelijk enigszins gelukkig met 2-3 via de setstanden 25-22, 24-26, 23-25, 25-21 en 9-15. Het cruciale moment van het duel was de derde set waarin Olhaco een 23-19 alsnog uit handen gaf.

Daardoor werd het niet 2-1 voor Olhaco, maar 1-2 voor de gasten, die tijdens de twee opvullingswedstrijden minder moeite hadden met Olhaco dan zaterdagavond. Olhaco knokte zich in de vierde set uitstekend terug en hield vier sets lang een hoog niveau vast. In de vijfde set was de tegenstand echter gebroken en won Tilburg eenvoudig met 9-15. Na de 2-3 nederlaag tegen DS voelde het ene punt als een zege, maar dat had Sander Kemperman deze keer niet.

Gemengde gevoelens

‘Ik heb gemengde gevoelens. Vooraf had ik getekend voor een punt, maar gezien de wedstrijd hadden er misschien wel drie ingezeten. Een punt hadden we zeker verdiend. In de derde set hadden we gewoon pech en Tilburg had alle geluk van de wereld. Wij moeten nog leren dat als je met 23-19 voor staat, je de set met 25-20 moet winnen. Ik heb toch een katterig gevoel. We waren zo dichtbij een zege op de koploper en weer was het net niet. Wij spelen wel op onze top van ons kunnen en niemand mag dan een off day hebben. Vier sets lang hebben we een hoog niveau gehaald en we maken steeds stappen vooruit’.

Spannend en spectaculair

Olhaco dat zonder de zieke Maarten Bisschop speelde, hield de koploper uitstekend in bedwang en deelde in de eerste set een gevoelige tik uit: 25-22. De tweede set werd ongemeen spannend en spectaculair. Sander Kemperman scoorde er lustig op los en ook de midspelers Paul Dierdorp en Rick Seubers scoorden vrijwel alles. Bij 24-24 ontplofte de sporthal bijna, maar Olhaco liet op het cruciale moment de set onnodig uit handen glippen: 24-26. De derde set werd er een waar nog lang over nagepraat zal worden. Olhaco was in topvorm en leek bij 23-19 op een verrassende 2-1 voorsprong af te gaan.

De thuisclub zakte ineens in en gaf de set alsnog weg via 23-25 en Tilburg nam het cadeautje dankbaar aan. In de vierde set toonde Olhaco veerkracht en behaalde een verdiende en overtuigende 25-21 zege. In de vijfde set was echter de koek op bij Olhaco. Weer bekroop Olhaco het gevoel dat het de tegenstander heeft laten ontsnappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven