Dames Olhaco stijgen naar derde plaats

Hoogeveen – De dames van Olhaco boekten zaterdag een belangrijke 3-1 overwinning op Veracles 2 uit Groningen.

Na een tegenvallende eerste set, die Olhaco verloor, kwam de ploeg sterk terug en won vervolgens drie sets. De winst kwam niet zonder slag of stoot tot stand, want in de vierde set maakte de thuisclub een 10-17 achterstand knap goed. De setstanden waren 15-25, 25-18, 25-22 en 26-24.

Sterke fase

De dames van Olhaco zijn met een sterke fase bezig. De overwinning op het taaie Veracles 2 betekende de derde zege op rij voor de ploeg van trainer Mohammed Romdhane. De Hoogeveense dames bereikten door de vierde zege van het seizoen de derde plaats met vier punten achterstand op koploper Sudosa/Desto 2. Net als vorige week bij Sneek 3 moest Olhaco tegen Veracles 2 in de eigen sporthal diep gaan voor de winst.

De eerste set leverde een royale 15-25 nederlaag op en dat was een tegenvaller voor de thuisploeg. In de tweede set trad Olhaco aan met José Dorland, Marloes Prins, Elizanne de Vries, Margit Habing, Marloes Groeneveld, Lisanne Coelingh en libero Maud Everts. Olhaco speelde wisselvallig en gaf een royale 14-10 voorsprong in rap tempo uit handen: 16-16. Veracles 2 verdedigde taai en het kostte Olhaco veel kracht tot scoren te komen.

Voorsprong

Te vaak konden de aanvallen te gemakkelijk door de gasten verwerkt worden. Olhaco kon wel een gaatje slaan naar 20-17 en gaf de voorsprong niet meer uit handen: 25-18. Ook in de derde set wisselde Olhaco goede fases met mindere periodes af. Na een goede opslagserie van Margit Habing leek er bij 19-15 geen vuiltje aan de lucht. De thuisclub maakte het de gasten moeilijk en Veracles 2 was in deze fase niet zo solide meer als in de beginfase.

Na 24-20 maakte Olhaco het toch nog even spannend, maar via 25-22 ging de kostbare winst naar de thuisclub. De spannendste set van de vier was de laatste, maar het zag er lang naar uit dat die niet de laatste zou worden. Olhaco zakte ver weg en kwam met 10-17 achter. Net als vorige week knokte de ploeg sterk terug en kwam langszij: 19-19. In een zinderende slotfase leek het bij 23-24 nog even mis te gaan. De tot midspeelster omgeturnde Marloes Groeneveld zorgde met twee intikkers voor opluchting en de 26-24 winst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven