Heren Olhaco bekeren in sporthal Trasselt

Hoogeveen – De heren van Olhaco spelen zaterdag in sporthal Trasselt in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen DIO/B, Veracles en Donitas.

De dames zijn in de eerste ronde uitgeschakeld en komen niet in actie.

De heren van Olhaco beginnen zaterdag het bekertoernooi om 13.00 uur met een wedstrijd tegen topdivisionist DIO uit Bedum. Dat is een oude bekende voor Olhaco, want twee seizoen geleden speelden beiden nog in de eerste divisie. DIO/B bleek toen twee keer veel te sterk te zijn voor de Hoogeveners. Afgelopen seizoen eindigde DIO op de tweede plaats en kreeg het de kans te promoveren naar de eredivisie, maar de ploeg sloeg dat aanbod af.

DIO favoriet

Dit seizoen won DIO twee keer en verloor het ook twee keer. DIO won met 0-3 bij Hengelo, waar Olhaco met 3-0 van verloor. DIO verloor ook van DS met 1-3, waarvan Olhaco zaterdag met 2-3 van verloor. Een zeer zware dobber voor Olhaco, waarbij DIO favoriet is.

Om 14.30 uur speelt Olhaco tegen de tweede divisionist Veracles uit Groningen. Veracles staat derde in de Tweede divisie A en verloor alleen van koploper Sudosa/Desto met 0-4. In de eerste ronde van de beker versloeg Veracles Sudosa wel. Verder werden VVH en Sneek uitgeschakeld. Een gevaarlijke outsider, maar van Olhaco wordt als Topdivisionist verwacht niet te verliezen.

Mooie krachtmeting

Het bekertoernooi in Trasselt wordt om 16.00 uur afgesloten met het duel tegen Donitas. De Groningers werden afgelopen seizoen kampioen in de eerste divisie en namen grote afstand van nummer twee Olhaco. In de laatste wedstrijd in Hoogeveen won Olhaco met 3-2, maar in Groningen was Olhaco kansloos. Donitas won dit seizoen een duel en verloor er twee en heeft twee punten. Olhaco heeft er vier. Een mooie krachtmeting voor beiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven