Verlies heren Olhaco voelt als overwinning

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben in hun tweede thuiswedstrijd van dit seizoen opnieuw aan klantenbinding gedaan. Tegen titelkandidaat DS uit Den Dungen werd weliswaar met 2-3 verloren, maar de nipte nederlaag voelde voor Olhaco als een overwinn

De ploeg van trainer Dennis Luider bereikte een zeer hoog niveau en bracht de koploper zo nu en dan aan het wankelen. Het werd een meeslepend volleybalgevecht, dat twee uur en een kwartier duurde en de cijfers zeggen alles: 25-27, 25-23, 30-28, 20-25, 7-15.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken na het zinderende duel van Olhaco tegen het nog ongeslagen DS was er bij de thuisclub alom tevredenheid over het vertoonde spel. Trainer Dennis Luider was blij met het hoge niveau dat zijn ploeg liet zien en zijn ploeg was drie en een halve set gelijkwaardig aan de ongenaakbare koploper die voor het eerst twee sets moest incasseren.

Overwinning

‘Ik ben blij met een punt. Dit voelt als een overwinning. We hebben alles gegeven en we hebben laten zien dat we heel dicht in de buurt zijn qua niveau van titelkandidaat nummer een. De jongens hebben fantastisch geknokt en de ploeg groeit per week. Het is nu zaak dit niveau ook in uitwedstrijden te halen’.

Olhaco begon met Jarno van Timmeren, Sander Kemperman, Ben van Noorden, Maarten Bisschop, Rick Seubers, Gert Jan Bril en libero Jheffry Albertoe. In de eerste set leek Olhaco bij 25-24 Olhaco de winst te grijpen, maar de ploeg maakte het setpunt niet af. In de tweede set haalde Olhaco een hoog niveau en liet zien mee te kunnen met het niveau van de top van de Topdivisie. De pass, de aanval en de spelverdeling waren uitstekend. De derde set was de spannendste. Daarna toonde DS zich iets slimmer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven