Dames Olhaco winnen van Zwolle

Hoogeveen – Even werd het stil in sporthal Trasselt toen midspeelster Nienke Zandstra van Olhaco in de derde set tegen Zwolle 2 door de knie ging. Na een oponthoud van een half uur werd ze naar het ziekenhuis gebracht.

De stand was op dat moment 1-1 in sets en Olhaco stond met 20-12 voor. Het uitvallen van Nienke Zandstra legde een schaduw over de wedstrijd, die Olhaco met 3-1 won via de setstanden 24-26, 25-21, 25-23 en 25-22.

Twee jaar geleden gebeurde hetzelfde met Nienke Zandstra en toen was ze lang uit de roulatie. Het is nu de vraag hoe ernstig de blessure is, want dat was zaterdag na de wedstrijd nog niet duidelijk. De verwachting is wel dat Olhaco het enige tijd zonder haar midspeelster moet doen. Het vervelende incident gebeurde in de derde set bij een 20-12 voorsprong voor Olhaco.

Setwinst

De eerste set had de thuisclub weggegeven, want Olhaco stond steeds voor, maar liet de set in de slotfase onnodig uit handen glippen. In de tweede set herstelde Olhaco zich goed en bracht de stand op 1-1 via 25-21. In de derde set begon Olhaco goed en kwam met 20-12 voor en setwinst leek aanstaande. Op dat moment kwam Nienke Zandstra na een blok ongelukkig terecht en moest ze met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Na een lange pauze werd de wedstrijd vervolgd en in eerste instantie leek het geen negatieve invloed op het spel van de thuisploeg te hebben, want bij 24-14 leek er niets aan de hand. Daarna kreeg Olhaco last van een enorme inzinking en tot afgrijzen van alles wat Olhaco was zagen de toeschouwers Zwolle 2 steeds dichterbij komen. Olhaco durfde niet meer voluit uit te halen en Zwolle 2 kreeg steeds meer moed. Het werd zelfs 24-23, maar een blok van Olhaco zorgde voor opluchting: 25-23.

Vierde plaats

In de vierde set maakte Olhaco een 19-21 achterstand goed en het inbrengen van het jeugdige talent Chloe Huizenga pakte goed uit. Olhaco denderde door en Marloes Prins zorgde met een blok voor de 25-22 winst in de vierde set. Door deze belangrijke zege steeg Olhaco naar de vierde plaats.