Heren Olhaco boeken sensationele zege

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben voor een daverende stunt gezorgd door als nieuweling in de Topdivisie Cito uit Zeist met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen.

In een kolkende sporthal Trasselt die oude tijden deed herleven maakte de thuisclub een ijzersterke indruk en trakteerde de vele toeschouwers op een heerlijke wedstrijd. Op de cijfers 27-25, 25-18 en 25-18 viel weinig af te dingen.

Spanning voelbaar

De spanning was voor de wedstrijd voelbaar en de Hoogeveense supporters waren benieuwd hoe de eerste thuiswedstrijd in de Topdivisie zou verlopen. Cito was de favoriet, omdat het al jaren een stabiele Topdivisionist is, hoewel de ploeg wel sterk gewijzigd is. Olhaco was vanaf het begin erop gebrand de eerste thuiswedstrijd tot een goed einde te brengen en de bezieling straalde er vanaf. Trainer Dennis Luider koos voor Jarno van Timmeren, Gert Jan Bril, Ben van Noorden, Maarten Bisschop, Sander Kemperman, Paul Dierdorp en libero Jheffry Albertoe. Compleet met speaker, het voorstellen van de teams, ballenjongens en ballenmeisje en meisjes met dweilen en muziek heerste er een fantastische volleybalsfeer.

Spektakelstuk

De eerste set werd direct een spektakelstuk met een zinderende ontknoping. Bij 20-23 leek de winst voor Cito dichtbij, maar het gretige Olhaco knokte zich sterk terug en pakte de eerste set tot veler verrassing alsnog met 27-25 en de sporthal ontplofte bijna. In het begin van de tweede set kwam Cito ruim voor, maar opnieuw toonde het taaie en zeer geconcentreerde Olhaco veerkracht en maakte de achterstand goed en liep uit naar een 25-18 zege. In de derde set vocht Olhaco als leeuwen en wat Cito ook probeerde, de moeilijkste ballen werden van de vloer gehaald. Libero Jheffry Albertoe was vrijwel onpasseerbaar en de aanvallers Gert Jan Bril en Sander Kemperman waren ontketend en nauwelijks af te stoppen. Ook de midaanvallers Maarten Bisschop en Paul Dierdorp scoorden veel. Nieuwkomer Bert Bril verdeelde het spel in de derde set en dat deed hij uitstekend. Olhaco-trainer Dennis Luider glunderde na afloop van oor tot oor. ‘We hebben een puike wedstrijd gespeeld. We verdienden de zege en ik wist dat we zo goed kunnen volleyballen en gelukkig is het er nu uitgekomen’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven