Promotie heren Olhaco heeft gevolgen voor club

Hoogeveen – Voor de volleybalvereniging Olhaco gaat er bij de thuiswedstrijden van het eerste herenteam heel wat veranderen.

Aangezien de heren van Olhaco promoveerden naar de Topdivisie zal de vereniging bij thuiswedstrijden zich aan verschillende regels moeten houden. Zaterdag speelt Olhaco haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen om 20.00 uur in sporthal Trasselt en dan moet Olhaco heel wat geregeld hebben.

Olhaco heeft nu ballenjongens nodig

De promotie naar de Topdivisie van het eerste herenteam stelt de club voor enkele organisatorische aanpassingen tijdens thuiswedstrijden. De club moet zorgen voor zes ballenjongens of ballenmeisjes. Daarnaast zullen twee meisjes of jongens bij natte plekken op het veld de dweil moeten hanteren om de plek droog te maken. ‘Deze taak zal verricht gaan worden door leden van onze jeugdteams’, legt secretaris Gerrit Schraa uit. Het is verplicht dat er een speaker komt, die de teams voorstelt en de wissels omroept. De club zal moeten beschikken over nummerbordjes, die de spelers bij wissels aan elkaar doorgeven.

Netpalen moeten wordn beschermd

‘Ook moet er een op hoogte instelbare scheidsrechtersstoel komen. De netpalen dienen afgeschermd te worden door schuimrubber paalbeschermers. We hebben dit aan de gemeente voorgelegd en zij zullen ervoor zorgen’. Olhaco zal ook een jurykamer aan moeten kunnen bieden en dat wordt waarschijnlijk de beheerdersruimte. Olhaco promoveerde onder de voorwaarde dat het akkoord zou gaan met een bepaald wedstrijdschema. Dat deed de club en daardoor komt het vijf keer in dit seizoen voor dat zowel de dames als de heren op dezelfde dag thuis spelen.

Zowel de dames als de heren komen zaterdag in actie

Zaterdag is dat voor het eerst het geval. De dames beginnen dan hun wedstrijd om 17.00 uur en de heren volleyballen vanaf 20.00 uur in sporthal Trasselt. ‘Een andere vereiste is dat het veld voor de herenwedstrijd gedurende een uur vrij moet liggen voor een eventuele warming up. Deze wijzigingen hebben voor heel wat hoofdbrekens bij de leden van de wedstrijdcommissie gezorgd’, zegt Schraa.

Courtmanager moet er ook zijn

Ook zal er een courtmanager benoemd moeten worden, die vanuit de vereniging het aanspreekpunt is van spelers, trainers, bestuursleden en scheidsrechters. ‘Het blijkt organisatorisch allemaal te kunnen en de promotie van Heren 1 is wat het bestuur betreft nooit een discussie geweest. Wij vinden het een fantastische prestatie van Heren 1 en daar zijn we erg blij mee. Er zijn weinig Hoogeveense clubs die op dit niveau sporten’. Zaterdag debuteert Heren 1 van Olhaco in Trasselt op Topdivisieniveau, maar ook de club op organisatorisch gebied.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven