Dames Olhaco starten met nederlaag

Hoogeveen – Hoogeveen – De dames van Olhaco zijn de nieuwe competitie begonnen met een 2-3 nederlaag tegen Donitas 3.

Het onderlinge verschil was minimaal en de wedstrijd werd een heuse slijtageslag, die maar liefst 2,5 uur duurde en dat lijkt voor de dames een record. De setstanden waren: 25-27, 25-23, 25-16, 20-25 en 17-19. Olhaco kwam uiteindelijk in de thriller net iets te kort.

Het was een gedenkwaardig duel

De eerste wedstrijd van de dames van Olhaco leverde een teleurstellende 2-3 nederlaag op tegen de ploeg waar het vorig jaar van won, maar het was wel een gedenkwaardig duel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd met soms zeer lang ralleys, waardoor de thriller geen eind leek te kennen. Na 2,5 uur spannend volleybal liep Donitas 3 met lachende gezichten van het veld en maakte Olhaco een valse start. De thuisclub had zich de seizoenstart waarschijnlijk iets anders voorgesteld. Olhaco begon met Marloes Prins, Marloes Groeneveld, Annemarie Stevens, José Dorland, Nienke Zandstra, Margit Habing en libero Lisanne van der Sleen.

De eerste zet was de meest merkwaardige

De eerste set was meteen de meest merkwaardige van de vijf. Na een 12-16 achterstand kwam Olhaco sterk terug tot 16-16 en leek de set bij 21-17 en 23-19 in de zak te hebben. De thuisclub kon geen beslissing forceren en liet Donitas terugkomen tot 25-25, waarna door fouten van Olhaco de set naar de gasten ging: 25-27. Dat was een gevoelige nederlaag, maar in de tweede set herstelde Olhaco zich al was het verschil opnieuw minimaal tussen beide teams. Beide ploegen verdedigden taai en het kostte de aanvallers veel kracht, want er moest met veel power geslagen worden om te kunnen scoren. Nu maakte Olhaco een achterstand van 21-23 goed en won de tweede set moeizaam met 25-23. De derde set was de beste van de thuisclub.

José Dorland sloeg groot gat

Door een goede opslag en enkele hamerslagen van José Dorland sloeg Olhaco een groot gat van 17-11. Een goede opslagserie van Lisanne Coelingh deed de rest. Libero Lisanne van der Sleen was weer terug en maakte een uitstekende rentree en pakte de moeilijkste ballen van de vloer. Olhaco kwam via 25-16 met 2-1 voor en een 3-1 zege leek binnen handbereik. In de vierde set kon het bij 19-19 nog alle kanten op, maar daarna was Donitas 3 effectiever, maar scoorde wel vaak via een hand van een Olhaco-speelster. Door een 20-25 setverlies kreeg de marathonsessie ook nog een vijfde set en die paste precies bij de slijtageslag. De vijfde set ging gelijk op en het duel kende een passend zinderend einde: 17-19.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven