Heren Olhaco debuteren met verlies

Sliedrecht – De heren van Olhaco hebben hun debuut in de Topdivisie ongetwijfeld iets anders voorgesteld. In Sliedrecht ging de ploeg van trainer Dennis Luider met 3-1 onderuit tegen Sliedrecht Sport.

Olhaco won de eerste set, maar kwam in de volgende sets net iets te kort. Dennis Luider vond dat zijn ploeg een punt had verdiend, maar op beslissende momenten onnodige fouten maakte.

Het krachtsverschil was niet al te groot

De setstanden 25-27, 25-20, 25-20 en 25-17 geven aan dat het verschil met Sliedrecht Sport niet al te groot was. ‘Ik baal natuurlijk van de nederlaag, maar ik ben blij met het niveau dat we bereikt hebben. Ik heb het gevoel dat er meer ingezeten had. We hebben kansen genoeg gehad, zoals in de tweede set, maar door knullige fouten geven we die set weg. Sliedrecht ging beter met de kansen om en wij hebben daarbij geholpen. Passend bleven we goed overeind en blokkerend pakten we de nodige punten, maar we maakten onze kansen niet af. Het verschil met de eerste divisie is dat fouten in de Topdivisie direct afgestraft worden. We hebben niet slecht gespeeld, maar we hebben te weinig gekregen. Er blijft ook een positief gevoel over, hoor, want we hebben goed op dit niveau mee kunnen doen. Een 3-2 nederlaag was terecht geweest, maar nu blijven we op nul punten staan’, zegt Dennis Luider.

Geen punt bij nederlaag van 3-1

In de Topdivisie betekent een 3-0 of 3-1 nederlaag geen punten voor de verliezer. Bij 3-2 krijgt de verliezer een punt en de winnaar twee. Het debuut voor Olhaco in de Topdivisie kende wel een uitstekende start, want de Hoogeveners wonnen de eerste set met 25-27. Olhaco startte met Jarno van Timmeren, Paul Dierdorp, Pick Seubers, Ben van Noorden, Sander Kemperman, Gert Jan Bril en libero Jeffrey Albertoe. In de tweede set deed Olhaco goed mee tot 22-20. ‘Daarna viel er zo maar een bal tussen twee spelers van ons in en werd het geen 22-21, maar 23-20 en toen was de set verloren. Dit zijn kansen, die we moeten grijpen. Dat is nog een leerproces’, zegt Dennis Luider.

Sliedrecht kreeg moed

Door de setwinst kreeg Sliedrecht Sport moed en dat merkte Olhaco in de derde set. Bij Olhaco stokte de machine enigszins en bij de thuisclub begon steeds meer te lukken. ‘Dat we die set verloren was terecht. Zij waren in die set iets beter’. In de vierde set kwam Olhaco met 5-9 voor. ‘Vervolgens serveren we twee keer achter elkaar fout, waardoor zij terug in de set komen. Dit soort dingen mogen niet gebeuren’, vindt Luider. Sliedrecht kwam terug tot 13-11 en dat gat kon Olhaco niet meer dichten: 25-17. ‘Deze wedstrijd geeft aan dat we het niveau van de Topdivisie aankunnen. We zijn zeker niet weggespeeld’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven