Volleybalcompetitie gaat van start

Hoogeveen – De volleybalcompetitie gaat komend weekend van start. De dames van Olhaco beginnen met een thuiswedstrijd tegen Donitas 3. De heren van Olhaco debuteren in de Topdivisie en brengen een bezoek aan Sliedrecht Sport.

De spanning is al voelbaar en de vraag is hoe beide ploegen uit de oefencampagne zijn gekomen.

Dames leken eerste te worden in poule

De dames van Olhaco leken als eerste te eindigen tijdens de eerste bekerronde, maar eerstedivisionist Emmen ’95 bleek toch een beter puntensaldo te hebben, waardoor Olhaco tweede werd. De zeges op Emmen ’95 en Annen geven wel moed voor de start van de competitie. De ploeg van trainer Mohamed Romdhane begint met een thuiswedstrijd tegen de studenten van Donitas 3. Vorig seizoen won Olhaco de thuiswedstrijd met 3-1, maar dat is natuurlijk geen enkele garantie voor de wedstrijd van zaterdag. Het is gebruikelijk bij Donitas dat de samenstelling nogal eens verandert en het is niet onmogelijk dat er zaterdag een vernieuwde ploeg voor de neus van Olhaco staat. Er is dan ook weinig te zeggen over de krachtsverschillen. De thuisclub wil voor eigen publiek uiteraard graag beginnen met een thuisoverwinning. De wedstrijd Olhaco-Donitas 3 begint morgen in sporthal Trasselt om 18.00 uur.

Heren wacht spanned avontuur

De heren van Olhaco beginnen hun spannende avontuur als debutant in de Topdivisie met een uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Sliedrecht is al jaren een stabiele Topdivisionist, maar eindigde meestal in de middenmoot. De ploeg is sterk vernieuwd met een nieuw trainersduo en een aantal nieuwe spelers, terwijl er vier vertrokken. Sliedrecht speelde op 10 september gelijk tegen Sovoco en verloor van Tilburg. De club bestaat dit jaar zestig jaar. De oefencampagne van Olhaco verliep wisselend. De ploeg sloot goed af met een 3-1 zege op eredivisionist Zwolle. Olhaco kan in Sliedrecht laten zien waar het momenteel staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven