Onduidelijkheid na bekerronde dames Olhaco

Annen – De dames van Olhaco hebben in de eerste ronde van het bekertoernooi twee wedstrijden gewonnen en een verloren.

Emmen ’95, Smash en Olhaco eindigden met vijf punten gelijk en er was na afloop veel onduidelijkheid over welke ploeg naar de volgende ronde gaat. Olhaco-trainer Mohamed Romdhane rekent erop dat zijn ploeg vanwege het beste puntensaldo naar de volgende ronde zal gaan, maar het wachten is op een officieel bericht van de volleybalbond.

Na afloop volgden de nodige discussies en eindigde een mooie volleybalmiddag een beetje onbevredigend voor de deelnemende teams. Olhaco was redelijk tevreden na zeges op eerstedivisionist Emmen ’95 en tweededivisionist Annen, maar de nederlaag tegen derdedivisionist Smash was een tegenvaller. Uiteindelijk lijkt deze misstap voor Olhaco geen vervelende consequenties te hebben, maar helemaal officieel is het nog niet. Olhaco kende een moeizame start tegen derde divisionist Smash uit Beilen. Elke wedstrijd ging om twee gewonnen sets. Olhaco begon stroef en verloor de eerste set met 17-25.

Beslissende derde set

De tweede set ging via 25-21 naar Olhaco en toen volgde een spannende, beslissende derde set. De derde set ging officieel tot vijftien punten, maar het verschil was miniem. Bij 20-20 sloeg Smash tegen de antenne, maar de arbiter ontging dat, zodat het 20-21 werd. Daarna maakte Olhaco twee fouten, waardoor de derde set met 21-23 naar Smash ging. Olhaco kwam niet in haar ritme en speelde rommelig. Olhaco herstelde zich in de tweede wedstrijd tegen Annen. De start was echter opnieuw moeizaam, want Annen won met 25-20 de eerste set. Daarna werd Olhaco beter en won de tweede en derde set met 25-21 en 15-6.

Romdhane gaf iedereen de kans te spelen en dat pakte goed uit. De laatste wedstrijd tegen eerstedivisionist Emmen moest de beslissing brengen en was de spannendste wedstrijd. Wederom ging de eerste set voor Olhaco verloren. Emmen ’95, dat veel lengte in de ploeg heeft, won met 25-21. Na 10-1 kwam Olhaco nog wel sterk terug, maar het was net niet voldoende. De tweede set won Olhaco met 25-18. De pass lag goed en Olhaco kreeg steeds meer grip op Emmen.

Puntensaldo

De derde set was erg spannend. ‘Emmen kon in de derde set niet meer mee doen. Wij waren beter. We wonnen met 15-12’, zegt Romdhane. ‘Aan het einde van de dag wist niemand of er een of twee teams door zullen gaan naar de volgende ronde. In onze poule zijn er drie teams die twee keer met 2-1 hebben gewonnen. We verwachten dat er naar het puntensaldo gekeken zal worden’, zegt speelster Marloes Prins.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven