Sportspecial: Heren Olhaco staan voor uitdaging in Topdivisie

Hoogeveen – De heren van Olhaco kenden een zeer onstuimige zomer. Op 7 mei verloor Olhaco de tweede opvullingswedstrijd tegen Volley Tilburg en kon de ploeg zich gaan opmaken voor weer een seizoen in de eerste divisie.

Doordat Nesselande via loting een plek in de Eredivisie kreeg en de kampioen van de Topdivisie, Peelpush, vrijwillig wilde degraderen kwam er een plaats vrij voor Olhaco in de Topdivisie en die kans greep de club op 7 juli met beide handen aan.

Ondanks de tweede plaats in de eerste divisie en het verlies van de twee duels tegen Tilburg bereidt de ploeg van trainer Dennis Luider zich voor op een seizoen op het een na hoogste niveau van Nederland. Peelpush uit Meyel wilde graag wisselen met Olhaco en de Hoogeveners gingen die uitdaging graag aan. Trainer Dennis Luider van Heren 1 van Olhaco is dan ook erg opgetogen over de promotie van zijn team.

‘Ja, ik ben er blij mee. Het is een mooie uitdaging. Ik verwacht dat we in de middenmoot kunnen eindigen’. Olhaco krijgt uiteraard met een totaal andere omgeving te maken, hoewel de ploeg tegen de meeste clubs eerder wel eens uitkwam. De tegenstanders heten komend seizoen Donitas, VoCASA, Volley Tilburg, DIO/B, Zaanstad, DS Den Dungen, Hengelo, Cito, Sliedrecht Sport, Compaen Oostzaan en Next Volley Dordrecht.

Nieuweling

In de selectie van Olhaco veranderde weinig. De enige nieuweling van buitenaf is spelverdeler Bert Bril, die overkwam van Kangeroe. Jorick Strijker maakte de overstap van Heren 2 naar Heren 1. Spelverdeler Menno Volkerink doet een stapje terug. Hij is assistent/trainer van Dennis Luider bij Heren 1 en hij is trainer/coach van Heren 2.

De rest van het team bleef gehandhaafd, zodat de selectie de volgende namen kent: Jheffry Albertoe, Rick Seubers, Maarten Bisschop, Gertjan Bril, Sander Kemperman, Ben van Noorden, Jarno van Timmeren, Peter Krook, Paul Dierdorp, Bert Bril en Jorick
Strijker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven