Heren Olhaco verrassen eredivisionist Zwolle

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben de oefenwedstrijd tegen eredivisionist Zwolle met 3-1 gewonnen via de setstanden 22-25, 25-22, 25-19 en 25-18.

Olhaco-trainer Dennis Luider wilde de eerste zege in de oefencampagne geen sensationele zege noemen, omdat Zwolle veel kwaliteit heeft ingeleverd en aan een totaal nieuw team bouwt. De ploeg heeft momenteel zes basisspelers en men hoopt er twee of drie aan te kunnen trekken.

Davendere verrassing

Op papier was de 3-1 zege van topdivisionist Olhaco een daverende verrassing, maar de zege moest in een bepaald perspectief geplaatst worden. ‘We zijn nog niet compleet en het aantal spelers is nog niet genoeg. Drie spelers van Heren 2 deden mee. We willen er nog spelers bij hebben en dat zullen waarschijnlijk buitenlanders worden. We moeten op alle fronten weer vanaf nul beginnen. Ik had dit wel verwacht, want Olhaco is een degelijke ploeg, waar je niet zo maar van wint. Ik vind de nederlaag dan ook geen afgang’, zegt trainer van Zwolle Thijs van Noorden, die van plan is in de competitie ook mee te gaan doen. Olhaco-trainer Dennis Luider vond het een morele zege. ‘We krijgen door deze overwinning een positief gevoel en dat is belangrijk. Dit was de laatste wedstrijd voordat we op 24 september de competitie beginnen. Ik ben blij dat het ritme er weer in komt. Het is gewoon lekker voor de ploeg dat we gewonnen hebben. Het was geen sensationele zege, maar wel een leuke overwinning’.

Olhaco kwam sterk terug

In de eerste set startte Olhaco met Sander Kemperman, Gert Jan Bril, Rick Seubers, Maarten Bisschop, Jarno van Timmeren, Ben van Noorden en libero Jheffry Albertoe. Olhaco begon sterk en kwam met 17-11 voor. Zwolle zette aan en Olhaco bezweek onder het servicegeweld van Zwolle. De gasten slaagden er in om de achterstand om te buigen in een 22-25 setwinst. De tweede set ging naar Olhaco dat na 17-17 een sprint inzette en de tweede set met 25-22 won. Zwolle werd met name in de slotfase slordig en Olhaco profiteerde uitstekend. In de derde set stonden Paul Dierdorp, Sander Kemperman, Peter Krook, Bert Bril, Gert Jan Bril, Rick Seubers en libero Jheffry Albertoe binnen de lijnen.

Welkome afsluting oefencampagne

De derde set was een merkwaardige, want er leek bij 18-9 voor Olhaco niets aan de hand. Zwolle kwam sterk terug tot 20-19, maar daarna drukte Olhaco tot 25-19 door. In de vierde set was het andersom. In de beginfase met coach Thijs van Noorden in de basis bij Zwolle raakte Olhaco op grote achterstand. Olhaco knokte zich terug tot 15-15 en uiteindelijk liep Olhaco uit naar een knappe 25-18 zege en een 3-1 winst. Olhaco liet fraaie staaltjes zien, maar kende ook fases waarin veel punten achtereen weg werden gegeven door slordigheden. In een moeizaam verlopen oefencampagne was deze wedstrijd een welkome afsluiting voor Olhaco. Zaterdag 24 september begint Olhaco de competitie met een uitwedstrijd tegen Sliedrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven