Dames Olhaco winnen Drentse derby van Dok uit Dwingeloo

‘Meer servicedruk geeft uiteindelijk de doorslag’

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben ook hun tweede bekerwedstrijd winnend afgesloten. In de Drentse derby tegen Dok uit Dwingeloo won de ploeg van trainer Wilbert Drogt met 3-0. Door de verassende nederlaag van Emmen ’95 gaat Olhaco aan kop in de poule en valt zaterdag in de ontmoeting met Emmen ’95 de beslissing over wie verder bekert.

Door Reinier de Boer

Olhaco speelde twee merkwaardige sets, want in de eerste en tweede set kwam de thuisclub op een grote achterstand. Toch maakte de thuisploeg die knap goed, zodat Dok met nul punten naar huis moest. ,,Het was voor ons een moeizame wedstrijd,” zegt Olhaco-trainer Wilbert Drogt. ,,We begonnen niet goed in de eerste set, eigenlijk op alle onderdelen teveel eigen foutenlast. Na een dubbele wissel in de eerste set werd ons spel iets beter, waardoor we uiteindelijk een grote achterstand weg konden werken en alsnog de winst konden pakken in set 1. Ook de tweede set begon met een achterstand, een beetje hetzelfde beeld als in set 1, maar iets stabieler. Passend bleven we op zich wel okay, maar we hadden veel moeite om direct te scoren uit onze aanvalslinie. Te voor de hand liggende keuzes en niet constant genoeg in de setting. Uiteindelijk geeft meer servicedruk de doorslag in de loop van de wedstrijd, maar ons aanvalsspel zal echt nog beter moeten.”

Olhaco startte de derby met Chloë Huizenga, Leonie Roeda, Anouk Otten, Rosalie Kohl, Cyanne Werkman, Mirte van der Werf en libero Fleur van der Werf. Olhaco startte de eerste set moeizaam en kreeg geen vat op de services van de gasten. Bij 3-10 bracht Drogt Jolein de Haan en Kyra Schonewille voor Rosalie Kohl en Chloë Huizenga in de ploeg om het tij te keren. Bij 5-13 vluchtte Drogt in een time out, waarna de set bij 9-16 beslist leek. Olhaco startte een indrukwekkende inhaalrace en bracht Dok door middel van een goede servicedruk in de problemen. Na 21-21 drukte Olhaco door en won de eerste set alsnog via 25-21. De tweede set gaf een identiek beeld te zien, want opnieuw kwam Olhaco ver achter: 10-16. Opnieuw knokte Olhaco zich terug door onder andere een goede opslagserie van Leonie Roeda. Na 21-18 leek het toch even mis te gaan bij 21-22, maar een ace en een smash van Cyanne Werkman en een score van Anouk Otten zorgden voor de winst in de tweede set via 25-22.

In de derde set maakte Olhaco het niet opnieuw onnodig spannend en pakte direct een voorsprong van 13-10. Na 18-15 sloeg een goede opslagserie van Cyanne Werkman een gaatje naar 22-15. Uiteindelijk mocht Rosalie Kohl het genoegen smaken de wedstrijd definitief in het slot gooien: 25-17. Olhaco is er nog niet, want zaterdag ontvangt het eerste divisionist Emmen ’95. Dan wordt beslist wie er doorgaat naar de volgende ronde.

Olhaco-Dok 3-0 (25-21, 25-22, 25-17)