Jongens A Olhaco naar finale Nederlands kampioenschap

‘Een plek bij de beste vier zou geweldig zijn’

Wijchen – Jongens A van Olhaco beleeft nu al het hoogtepunt van het seizoen. De talenten tot en met achttien jaar van de Hoogeveense volleybalclub Olhaco behoren tot de beste acht teams van Nederland. Zaterdag gaat Olhaco in Wijchen de strijd aan voor het Nederlands kampioenschap. Volgens trainer Xander Arling is het al een prima prestatie de finale te mogen spelen, want dat is in 63 jaar Olhaco niet vaak gebeurd.

Door Reinier de Boer

Jongens A was in de eerste voorronde vrij geloot. Tijdens de tweede voorronde werd Olhaco poulewinnaar zonder een wedstrijd te verliezen. Daardoor plaatsten de Hoogeveense volleyballers zich bij de beste acht van Nederland. Olhaco speelt zaterdag in het Gelderse Wijchen drie poulewedstrijden van elk twee sets. Olhaco treft Zaanstad, SSS uit Barneveld en ZVH uit Zevenhuizen. De nummers een en twee van de twee poules spelen kruisfinales, waarna de winnaars in de finale uitmaken wie zich Nederlands kampioen mag noemen. Trainer Xander Arling dicht zijn team wel kansen toe om bij de eerste twee in de poule te eindigen. ,,Het is nu al een hele prestatie om in de finale te staan,” zegt hij. ,,Ik hoop dat we de poulewedstrijden door komen en ik zie wel kansen daarvoor. Tegen Zaanstad en SSS hebben we al eens gespeeld en die ploegen kennen we wel. Het zou geweldig zijn als we de kruisfinales halen.” In de andere poule van vier ploegen spelen Sudosa-Desto, Dynamo Apeldoorn, Sliedrecht Sport en Inter Rijswijk. ,,Die poule lijkt me iets zwaarder dan die van ons,” zegt Arling. 
Olhaco verschijnt zaterdag aan de start met enkele spelers, die in Heren 1 wekelijks in de Topdivisie spelen. De ploeg bestaat uit Tim Veldhuizen, Max Veldhuizen, Joris Weulink, Bart Mulder, Stephan Koster, Benjamin Boer, Christiaan Zijlstra en Noël de Jong. Arling droomt al stiekem van een plaats bij de laatste vier. ,,We zijn nu al tevreden, maar het zou erg mooi zijn als we bij de beste vier zouden eindigen. Alles wat we meer halen is een mooi cadeau. Het is voor mij zeer speciaal, want ik heb als speler en trainer nog nooit in een finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) gestaan. Ook voor de spelers is dit een speciaal kampioenschap.”
Het programma luidt als volgt: 


11.00: Olhaco-Zaanstad
13.00: Olhaco-SSS
14.00: Olhaco ZVH


Daarna volgen de kruisfinales en de finale.     

Scroll naar boven