Heren Olhaco verliezen van geroutineerd DIO/B

Hoogeveen – De heren van Olhaco zijn er niet in geslaagd punten te pakken van middenmoter DIO/B. In de eerste set had er meer in gezeten, maar de geroutineerde gasten wonnen nipt. Na  0-2 won Olhaco de derde set en had het hoop op een punt of meer. Ook in de vierde set kon Olhaco lang bijblijven, maar het geslepen en slimme DIO/B pakte de set via 20-25. Door deze 1-3 nederlaag komen de pd-wedstrijden voor handhaving wel erg dichtbij.

Door Reinier de Boer

Olhaco staat laatste en zal elfde moeten worden om ook volgend seizoen in de Topdivisie te spelen. De achterstand op nummer elf Hengelo bedraagt twee punten. Olhaco gaat nog op bezoek bij topploegen als Orion 2 en Vives en dat wordt een flinke klus om daar punten te pakken. Als Olhaco laatste blijft speelt het nog drie pd-wedstrijden tegen een ploeg uit de Topdivisie en uit de eerste divisie. Olhaco begon tegen DIO/B met Joris Weulink, Tim Veldhuizen, Rens Meijer, Alwin Mijnheer, Bart Mulder, Sander Kemperman en libero Christiaan Boer. Jorik Knol kon wegens ziekte niet aanwezig zijn en ook Max Veldhuizen was niet fit. Ondanks zes servicefouten was Olhaco bij 22-23 dichtbij setwinst, maar ex-Olhaco-speler Jochem van Diepen toonde geen medelijden met zijn oude ploeg: 23-25. In de tweede set ging de strijd tot 11-11 gelijk op, maar daarna zette DIO/B even aan en dat werd het strijdende Olhaco net iets te machtig: 19-25. In de derde set nam Bert Bril de spelverdeling over van Joris Weulink. De basis werd gecompleteerd door Rens Meijer, Sander Kemperman, Tim Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Bart Mulder en libero Christiaan Boer. Olhaco speelde een goede set en DIO/B begon veel fouten te maken. Sander Kemperman scoorde veel en in de slotfase was middenman Tim Veldhuizen enkele keren succesvol. De 25-18 zege gaf moed voor de vierde set. Tot 17-18 leek Olhaco op de goede weg, maar daarna beging de thuisclub teveel fouten en zag de vierde set uit de handen glippen: 20-25. De boomlange Joris Marcelis scoorde in de slotfase drie punten en daarmee was het over en uit voor Olhaco. ,,We trainen goed, maar dit is wat het is,” zegt Olhaco-trainer Xander Arling berustend. ,,We hebben goed gespeeld, maar we verzilveren de punten niet. In de derde set hebben we goed gespeeld, maar in de vierde set maken we domme fouten. De Topdivisie is sterker dan vorig seizoen. DIO/B werd vorig seizoen derde en staat nu negende, maar zij zijn niet slechter dan vorig seizoen. Ik had niet het idee dat zij tot het uiterste moesten gaan. We hebben nog twee wedstrijden en we hopen dan punten te kunnen pakken. Als we toch pd-wedstrijden moeten spelen, dan zijn we niet goed genoeg. We hebben het in andere wedstrijden laten liggen, zoals tegen VoCASA 2 en Hengelo.”

Olhaco-DIO/B 1-3 (23-25, 19-25, 25-18, 20-25)