In memoriam Eef Everts

Op 12 maart 2024 is oud-voorzitter en erelid van Olhaco, Eef Everts, op 81-jarige leeftijd overleden. Hij heeft als voorzitter en door vele andere functies, veel betekend voor de club. Hij was van 1971 tot 1976 en van 1985 tot 1996 voorzitter. Daarnaast was hij speler, coach, scheidsrechter en vanaf 1982 voorzitter van de technische commissie. Hij was één van de mensen van het eerste uur van de 63 jaar oude volleybalvereniging Olhaco.

Eef voetbalde in de jaren ’50 bij HZVV en volleybalde bij Kwiek. In 1960 vroeg de oprichter van Olhaco, Roelof Slot, of hij bestuurslid wilde worden van de nieuwe volleybalclub Olhaco. Hij werd de eerste secretaris van de club, al was dat vooral een functie op papier, want er werd nooit vergaderd als bestuur. In het eerste seizoen in de overgangsklasse speelde Eef in het eerste en daarna speelde hij in het tweede en was soms wisselspeler in het eerste team. In 1971 werd Eef voorzitter en Roelof Slot secretaris. Eef was daarnaast coach van Heren 1. De club groeide en boekte met Taberna als sponsor goede resultaten, want Heren 1 en Dames 1 promoveerden naar de 2e divisie. In 1976 stopte hij bij de club, maar werd in 1982 voorzitter van de TC en later voorzitter van de club. Hij had in die tijd vele taken, zoals scheidsrechter, teller, coach en bestuurslid. In de jaren ’90 presenteerde hij ambitieuze plannen voor Heren en Dames 1. Hij wilde met Olhaco naar de top van Nederland. Dat lukte, want Heren 1 en Dames 1 promoveerden van de promotieklasse naar de 1e divisie. Hij zorgde voor sponsoring en er kwamen goede spelers. In 1996 stopte hij als voorzitter. Een jaar later werd hij als erelid benoemd. Daarna bleef hij betrokken bij zijn geliefde volleybalsport. Hij was enkele jaren voorzitter van het district Drenthe van de Nederlandse volleybalbond. Van 1998 tot 2001 was hij voorzitter van de regio Noord-Oost van de Nevobo.        
Eef was in zijn actieve periode altijd bij Olhaco te vinden. Hij zei wel eens: ,,Olhaco heeft tussen de 80% en 100% mijn leven bepaald.” Na zijn actieve periode kwam hij nog wel eens kijken in de sporthal. De laatste jaren werd dat minder. De laatste tijd nam zijn gezondheid af. Op 12 maart overleed hij. 
Hij was een Olhaco-man in hart en nieren. 

Olhaco verliest een gedreven en betrokken clubman. Hij is van onschatbare waarde geweest voor de club. Eef laat een enorme leegte achter. Eef, we zullen je nooit vergeten! 

Olhaco wenst zijn vrouw Boukje, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur Olhaco  

Scroll naar boven