Veerkrachtig Olhaco verrast Flash/N in vermakelijk duel

Oude tijden herleven in sfeervolle ambiance

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben voor een grote verrassing gezorgd door nummer drie Flash/Nieuwleusen met 3-2 te verslaan. In een spectaculaire en vermakelijke wedstrijd, die twee uur en een kwartier duurde, kwam Olhaco met 2-0 voor, maar liet Flash terugkomen tot 2-2. In de vijfde set toonde Olhaco weer veerkracht en sleepte de vijfde set binnen, waardoor de derde 3-2 zege op rij een feit was. In sporthal Trasselt herleefden oude tijden, want er werd in een ontzettend sfeervolle ambiance gespeeld.

Door Reinier de Boer

Trommelaars stuwden de speelsters van Olhaco naar een verrassende zege op Flash/N, dat de favoriet in dit duel was. Het publiek was de zevende man deze keer voor de dames van Olhaco, die de winst uitbundig vierden en stegen naar de vijfde plaats. Olhaco-trainer Wilbert Drogt was uiteraard zeer tevreden met opnieuw een winstpartij. Zijn ploeg speelde de eerste twee sets uitstekend. ,,Wij serveerden uitstekend en we toonden veel vechtlust. We hebben hard gewerkt en we hebben Flash in de eerste twee sets niet laten spelen.”

Olhaco startte met Chloë Huizenga, Leonie Roeda, Anouk Otten, Cyanne Werkman, Mirte van der Werf, Jolein de Haan en libero Fleur van der Werf. In de eerste set ging de strijd tot 15-15 op en neer. Daarna liep Olhaco weg en eiste in de slotfase Cyanne Werkman een hoofdrol voor zich op. Door een fantastische redding werd het 21-18 en de laatste twee punten scoorde zij door middel van een blok: 25-18.

In de tweede set begon Olhaco niet goed, maar bij 9-9 eiste Mirte van der Werf een hoofdrol voor zich op door een ongekende serviceserie. Zij serveerde van 9-9 tot 19-9 en Flash was helemaal van slag. Onder luide aanmoedigingen speelde Olhaco sterk en was verdedigend en aanvallend goed op dreef. Bij 23-12 leek de setwinst al binnen, maar Olhaco kreeg last van een enorme inzinking en liet Flash terugkomen tot 23-20. De spanning was helemaal terug, maar Anouk Otten en een fout van Flash zorgden voor een 25-20 zege.

In de derde set speelde Olhaco te wisselvallig. Na 14-11 werd het 14-14 en na 17-20 kwam Olhaco terug tot 20-21. Door eigen fouten van Olhaco pakte Flash de derde set via 20-25. Ook in de vierde set was Olhaco niet constant. Het begon goed met een 14-11 voorsprong, maar al gauw stond het 14-19. Olhaco maakte het bij 22-24 nog even spannend, maar een doortikbal betekende de 22-25 winst voor Flash en was een vijfde set noodzakelijk. ,,We zakten in deze twee sets te ver weg. Ik had er echter vertrouwen in dat we de vijfde set nog zouden winnen. Ik geloof dat ze het kunnen en dat is gelukkig gebleken.”

In de vijfde set tikte Olhaco weer het niveau van de eerste twee sets aan. De sporthal ontplofte bijna door het lawaai van de supporters. De thuisclub speelde een sterke vijfde set en liet Flash niet in de wedstrijd komen. Na 6-4, 10-5 en 14-7 was het Anouk Otten, die wel vaker de beslissende punten binnen slaat, die het bevrijdende vijftiende punt binnen sloeg. ,,Wij moesten deze wedstrijd eigenlijk winnen voor het goede gevoel,” zegt Drogt. ,,Wij doen het goed met drie zeges op rij en een vijfde plaats.” Zaterdag 2 maart speelt Olhaco pas weer een competitiewedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij de toekomstige kampioen Oranje Nassau.

Olhaco-Flash/N 3-2 (25-18, 25-20, 20-25, 22-25, 15-8)    

Scroll naar boven