Kansloze nederlaag heren Olhaco

Enkhuizen – De heren van Olhaco hebben tegen nummer zes Madjoe een kansloze 3-0 nederlaag geleden. De setstanden 25-19, 25-17 en 25-18 zeggen genoeg over het krachtsverschil tussen beide ploegen. ,,Madjoe was gewoon een stuk beter dan wij,” luidt het commentaar van Olhaco-trainer Xander Arling.

Door Reinier de Boer

Olhaco heeft nog nooit gewonnen van Madjoe en de ploeg wilde graag de primeur pakken, maar dat pakte anders uit. Arling startte de wedstrijd met Jorik Knol, Bert Bril, Rens Meijer, Christiaan Boer, Max Veldhuizen, Alwin Mijnheer en Christiaan Zijlstra als libero. Bart Mulder was de hele week ziek geweest. Hij was wel aanwezig, maar was niet inzetbaar. Madjoe serveerde een stuk beter dan Olhaco en dat was een groot verschil tussen beide teams. ,,Madjoe was uitstekend aan het serveren,” zegt Arling. ,,Daar hadden we veel problemen mee. Op alle vlakken was Madjoe beter dan wij, we zijn niet boven de twintig punten gekomen.” Na de eerste set bracht Arling Sander Kemperman voor Jorik Knol in de ploeg. Halverwege de tweede set kwam Tim Veldhuizen voor Alwin Mijnheer en spelverdeler Joris Weulink voor Bert Bril. In de derde set bleef Joris Weulink staan. Alwin Mijnheer kwam weer in de ploeg en Tim Veldhuizen voor zijn broer Max Veldhuizen. ,,We hebben een kansloze nederlaag geleden. Weer hard trainen richting de volgende wedstrijd.” Die vindt plaats op 24 februari thuis tegen Dynamo 2.

Olhaco blijft door de nederlaag hekkensluiter en had geluk dat concurrent Hengelo ook verloor. De achterstand op Hengelo bedraagt nog steeds slechts een punt.

Komend weekend staat het Nederlands Open Kampioenschap voor jeugd op het programma. Daar nemen enkele jeugdteams van Olhaco aan deel. Xander Arling is coach van Jongens A en speelt in Amersfoort. Meisjes A gaat naar een plaats dichtbij Amersfoort en Meisjes B speelt in Emmen.

Madjoe-Olhaco 3-0 (25-19, 25-17, 25-18)       

Scroll naar boven