Hard werkende Olhaco-dames pakken winst bij Donitas 3

Groningen – De dames van Olhaco hebben na de 3-2 winst op Volco ook Donitas 3 in Groningen met 2-3 verslagen. De Hoogeveense dames winnen niet vaak in Groningen en deze keer was het verschil ook niet groot. Olhaco werkte keihard en was constant in de passing, service en rallyspel. Olhaco naderde Donitas 3 op een punt en liep weg bij Volco.

Door Reinier de Boer

Olhaco begon goed aan de eerste set. ,,Alle speelsters waren scherp en gaven samen als team veel energie aan elkaar waardoor ze in staat waren om direct weerstand te bieden aan Donitas 3,” zegt Olhaco-trainer Wilbert Drogt. ,,Zij waren er duidelijk op gebrand om het beter te doen dan in de wedstrijd in Hoogeveen. Door goede servicedruk en samenspel konden we de eerste set met ruime cijfers binnenhalen: 14-25. Mede door Rosalie Kohl, die uitstekend stond te serveren.”

In de tweede set werd het iets uitdagender voor Olhaco, mede omdat Donitas 3 twee sterkere aanvalsters in bracht. ,,Dit betekende dat het meer moeite kostte, we kwamen vrij aardig terug, maar te weinig om winst te boeken.” De tweede set was via 25-21 een prooi voor Donitas. De derde set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Olhaco speelde sterk en sleepte de set via 17-25 knap binnen.

,,In de vierde set deden we het helemaal niet gek, onze fysieke inspanningen waren goed, maar soms net even teveel van het goede om netjes in belangrijke situaties te kunnen scoren en die verliezen we dus ook nipt: 25-23.” De laatste set was zeer spannend. ,,Ja, die kon alle kanten op,” zegt Drogt. ,,Het geluk bij het laatste punt was aan onze zijde, waardoor we de set winnend konden afsluiten.” De zenuwen gierden in de vijfde set door de zaal en de strijd ging lang gelijk op. Wie zou het toetje winnend afsluiten?  Net als vorige week was het opnieuw Olhaco dat over de langste adem beschikte en de wedstrijd met 2-3 won via 13-15. Wilbert Drogt was blij met de tweede zege op rij, waardoor zijn ploeg steviger in de middenmoot vertoeft. ,,Al met al heeft het team bikkelhard gewerkt en toch ook een constanter niveau laten zien in passing, service en rallyspel,” zegt een tevreden Drogt.

Donitas 3-Olhaco 2-3 (14-25, 25-21, 17-25, 25-23, 13-15)  

Scroll naar boven