Heren Olhaco kunnen niet opnieuw stunten tegen Keistad

‘Keistad was een maatje te groot voor ons’

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben niet opnieuw voor een daverende stunt tegen regerend kampioen Keistad kunnen zorgen. De ploeg van trainer Xander Arling leed een vrij kansloze 1-3 nederlaag. Alleen in de derde set speelde Olhaco een sterke set, maar in de overige sets was Keistad duidelijk een maatje te groot. ,,Hun enorme servicedruk was ons te machtig, alleen in de derde set kwamen we aan spelen toe. Verder was Keistad te sterk voor ons,” zegt Arling.

Door Reinier de Boer

Olhaco miste de zieke Bart Mulder en begon deze wedstrijd met Christiaan Boer als libero. Jorik Knol is weer hersteld van een blessure en begon in de basis. De overige basisspelers waren Joris Weulink, Rens Meijer, Sander Kemperman, Max Veldhuizen en Alwin Mijnheer. Olhaco had eerder voor een verrassing gezorgd door Keistad in Amersfoort met 0-3 te verslaan en de gasten waren gebrand op revanche. Door een enorme servicedruk en een hoog tempo kwam Olhaco er niet aan te pas. De gasten waren op alle fronten beter, terwijl Olhaco teveel fouten maakte en bezweek onder de druk. Het krachtsverschil was groot en Keistad won binnen een kwartier de eerste set met overmacht via 13-25.

In de tweede set kwam Bert Bril voor Joris Weulink in de ploeg en Thijs van Noorden voor Sander Kemperman. Olhaco begon redelijk en door een sterke service van Jorik Knol kon Olhaco tot 11-11 Keistad bijhouden. Na de 12-13 van de goed spelende Jorik Knol kantelde het duel in het voordeel van de bezoekers. Door opvoering van de servicedruk liep Keistad in een vlot tempo weg bij Olhaco en won de tweede set opnieuw afgetekend met 18-25. Keistad had een half uur nodig de tweede set te winnen en de thuisclub zette haar betere spel in de derde set goed voort.

Joris Weulink en Tim Veldhuizen kwamen voor Bert Bril en Alwin Mijnheer in de ploeg. In deze set kon de thuisclub goed weerstand bieden, maar moest wel veel moeite doen om de ballen bij het goed verdedigende Keistad op de grond te krijgen. De supporters genoten van lange rally’s en een gelijkopgaande strijd tot 16-16. Sander Kemperman kwam deze set weer eens tot scoren en ook Rens Meijer pakte de nodige punten. Na 24-21 was het good old Sander Kemperman, die het beslissende 25ste punt binnen sloeg: 25-21.

De hoop op een goed resultaat voor Olhaco werd in de vierde set al snel in gruzelementen geslagen door een getergd Keistad. De gasten schroefden het tempo op en serveerden va banque en Olhaco bezweek onder de druk. Binnen de kortste keren keek Olhaco al tegen een 2-8 achterstand aan. Olhaco probeerde wel aan te haken, maar begon te geforceerd aan te vallen, waardoor de ploeg teveel fouten maakte. Veertien servicefouten maakte Olhaco in totaal. In de vierde set was Olhaco helemaal van slag en er lukte weinig meer. Het veel betere Keistad boekte een overtuigende 11-25 zege en verliet ongeschonden sporthal Trasselt, waarmee de revanche compleet was.

,,Xander Arling gaf toe dat Keistad een maatje te groot was voor zijn ploeg. ,,Ja, zij serveerden erg goed, waardoor wij moeilijk tot aanvallen kwamen. Alleen in de derde set kwamen we wat meer aan volleyballen toe. In de eerste twee sets gingen we er keihard af, maar een pluspunt was wel dat we in de derde set goed terugkwamen. Het is jammer van de nederlaag, maar Keistad is een goede ploeg en was deze wedstrijd beter.”

Olhaco-Keistad 1-3 (13-25, 18-25, 25-21, 11-25)