Dames Olhaco tonen veerkracht en verslaan Volco

Hoogeveense dames maken 0-2 achterstand goed

Hoogeveen – Na twee verloren sets leken de dames van Olhaco een forse nederlaag te gaan lijden tegen Volco uit Ommen. Niemand gaf nog iets voor de kansen van Olhaco, maar de thuisclub toonde veel veerkracht en vocht zich sterk terug en sleepte er uiteindelijk een 3-2 zege uit. De vreugde was groot bij de Hoogeveense dames, terwijl de gasten zich verbijsterd afvroegen hoe ze een 0-2 voorsprong uit handen hadden kunnen geven.

Door Reinier de Boer

Olhaco begon met twee zeer zwakke sets, waarbij Volco simpel in het zadel werd geholpen en op een 0-2 voorsprong kwam via 20-25 en 17-25. ,,Ik schrik hier niet van,” stelt Olhaco-trainer Wilbert Drogt. ,,Dit is wel eens vaker gebeurd, maar onze foutenlast was veel te hoog. Ik weet dat ze veel beter kunnen dan in de eerste twee sets, maar de energie moet er zijn. Je hebt een bepaalde intentie en beleving nodig en die waren er niet. Van de eerste twee sets hebben we niets geleerd. We hebben daarna gesproken over hoe we dit gingen oplossen.” Olhaco startte met Chloë Huizenga, Jolein de Haan, Leonie Roeda, Anouk Otten, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf.

In de eerste set speelde Olhaco zonder durf en maakte verdedigend en aanvallend te veel fouten. Volco hoefde niet eens tot het uiterste te gaan om de eerste set ruim te winnen. De gasten konden zich zelfs zes foute opslagen permitteren. In de tweede set viel er nog geen verbetering te constateren in het spel van de thuisclub. Trainer Wilbert Drogt kon zijn ploeg aansporen wat hij wilde, maar zijn team stond zo vast als een huis. Ook de tweede set ging vrij kansloos via 17-25 verloren.

Drogt reageerde door Kyra Schonewille voor Chloë Huizenga en Stephanie Stienstra voor Jolein de Haan in te brengen. Olhaco herstelde zich in de derde set zonder echter tot hoogstaand volleybal te komen. Na 19-19 kon het nog alle kanten op, maar door sterke opslagen van Mirte van der Werf en Cyanne Werkman liep Olhaco uit naar 24-20. Even sloeg de angst om het hart van de thuisclub, want het werd 24-23, waarna Anouk Otten voor de bevrijding zorgde: 25-23.

In de vierde set nam Chloë Huizenga de spelverdeling weer over en de anderen bleven staan. Olhaco bleek een diesel te zijn, want de ploeg kwam gedurende de wedstrijd steeds beter in vorm en in de vierde set walste de thuisclub via 25-14 over Volco heen. Waar niemand na twee sets op gerekend had gebeurde toch. De supporters werden op een vijfde set getrakteerd. Olhaco was de betere ploeg, want het pakte verdedigend veel en pakte de nodige punten via de blokkering. Ook met de servicedruk had Volco veel moeite. Olhaco won de vijfde set overtuigend met 15-8 en passeerde daardoor Volco op de ranglijst en steeg naar de zevende plaats.

,,In de laatste drie sets hebben we uitgevoerd wat we moesten doen. In de vierde en vijfde set waren we dominant. Als je beter wilt worden zul je 100% inzet en beleving moeten hebben. Ik ben heel blij met de winst en ik zie het als een stap. Ik zag kleine veranderingen en het zijn dan ook kleine stapjes vooruit.”

Olhaco-Volco 3-2 (20-25, 17-25, 25-23, 25-14, 15-8)