Dames Olhaco komen net iets tekort bij DIO/B

Bedum – De dames van Olhaco hebben een 3-1 nederlaag geleden bij DIO/B. Na een enerverende eerste set die net verloren ging, won Olhaco de tweede. Daarna kwam Olhaco net iets tekort om twee of drie punten mee te kunnen nemen naar Hoogeveen. De setstanden waren 30-28, 21-25, 25-18 en 25-23. Door de nederlaag zakte Olhaco van de zesde naar de achtste plaats.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Wilbert Drogt was tevreden over de vechtlust van zijn ploeg, maar het bleek net niet genoeg voor de winst. De wedstrijd begon met een zeer aantrekkelijke eerste set met een zinderend scoreverloop. ,,Het was zeker aan het begin een enerverende set die eindigde in 30-28 winst voor de tegenstander,” zegt Drogt. ,,We begonnen deze set matig en stonden ver achter. We wisten ons toch knap terug te knokken, maar kwamen aan het eind net iets te kort.”

In de tweede set was Olhaco heer en meester. ,,Ja, toen hadden we het spel helemaal onder controle. Op de stand 11-23 maakten we het onszelf nog onnodig lastig door ze terug te laten komen tot twintig punten. Negen punten tegen, die we zonder dat het nodig was, zo aan de tegenstander gaven.” Toch pakte Olhaco het beslissende punt en kwam op gelijke hoogte.

Olhaco wilde na de setwinst meer, maar kon het niveau in de derde set niet vasthouden. ,,In de derde set namen we de intensiteit in spelen niet mee en dit resulteerde in verlies. De vierde set was iets beter, maar ook net niet voldoende. Voor een groot deel van de wedstrijd hebben we wel hard gewerkt, maar het was voor ons niet genoeg om de winst mee te nemen naar Hoogeveen.” Zaterdag speelt Olhaco thuis tegen Volco uit Ommen.

DIO/B-Olhaco 3-1 (30-28, 21-25, 25-18, 25-23)   

Scroll naar boven