Heren Olhaco stunten bij regerend kampioen Keistad

Hoogeveners boeken eerste zege in dit seizoen

Amersfoort – De heren van Olhaco hebben tegen regerend kampioen Keistad voor een daverende verrassing gezorgd. De ploeg van trainer Xander Arling boekte een uiterst knappe 0-3 zege en dat betekende meteen de eerste zege van dit seizoen voor de Hoogeveners. Sinds 2014 had Olhaco niet meer van Keistad in Amersfoort gewonnen. Door de winst steeg Olhaco naar de tiende plaats en laat het DIO en Hengelo achter zich.

Door Reinier de Boer

Olhaco miste spelverdeler Joris Weulink wegens een blessure en Thijs van Noorden. Arling begon de wedstrijd met Sander Kemperman en Jorik Knol in de basis en dat is dit seizoen nog niet vaak gebeurd. Daarnaast begonnen Rens Meijer, Max Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Bert Bril en libero Bart Mulder in de basis. Keistad was de grote favoriet in dit duel, want de ploeg begon moeizaam met een nederlaag bij Orion 2, maar herstelde zich met drie zeges op rij. Olhaco wachtte na vier nederlagen nog steeds op de eerste driepunter. Vooraf hadden weinig mensen rekening gehouden met een overwinning voor de gasten.

Olhaco begon goed en sleepte de eerste set nipt in de wacht via 23-25. ,,Voor Bart Mulder is het best heftig, want hij speelt voor het eerst libero en ik vind dat hij het geweldig doet,” zegt Xander Arling. ,,De pass werd verzorgd door Bart Mulder en Rens Meijer en dat deden ze uitstekend, terwijl dat best moeilijk is. Max Veldhuizen pakte veel punten door middel van een sterk blok en aanvallend scoorde hij 100%. We verdedigden uitstekend en Keistad kreeg de ballen bij ons maar niet op de grond.”

Voor Olhaco was setwinst al een prima resultaat, maar de bezoekers wilden meer. Ook in de tweede set ontregelde Olhaco het spel van de thuisclub. Wel nam Keistad een 20-18 voorsprong, maar het pleitte voor de gasten dat ze daardoor niet in de war raakten. Olhaco boog de achterstand knap om in een 20-25 setwinst, waardoor een punt al behaald was. In de derde set begon Olhaco niet goed en keek al snel tegen een 6-1 achterstand aan. Olhaco bleef haar stabiele spel spelen en knokte zich bewonderenswaardig terug in de set. ,,Ik heb tactisch gewisseld en bracht Christiaan Boer soms in voor Sander Kemperman voor de passing en dat werkte prima.” De derde set kende een spannende slotfase, maar deze avond was Olhaco niet van de wijs te brengen. De bezoekers wonnen tot veler verrassing ook de derde set met 23-25 en daarmee de wedstrijd met 0-3.

Het was al negen jaar geleden dat Olhaco in Amersfoort won van Keistad en dat was met 2-3. De laatste zege in eigen huis tegen Keistad was in 2015, maar Olhaco won nog niet eerder met 3-0 van de Amersfoorters. Xander Arling was na afloop dan ook ontzettend blij met de kostbare drie punten en de eerste overwinning van deze competitie. Daardoor staat Olhaco nu tiende met vier punten uit vijf duels. ,,Op de training laten we steeds een goed niveau zien. We weten dat de ploeg het kan, maar het kwam er nog niet uit. Een punt had ik al hartstikke mooi gevonden, maar de drie punten zijn natuurlijk heerlijk. Ik denk dat de twee zeges in de beker ons heel goed hebben gedaan. Dat was heel goed voor ons moraal en dat heeft nu geresulteerd in deze overwinning. De moed was er al, maar deze zege zal ons meer moed geven voor de volgende wedstrijd.” Die vindt zaterdag thuis plaats tegen Madjoe, dat op zijn beurt zeer verrassend won van Vives.

Keistad-Olhaco 0-3 (23-25, 20-25, 23-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven