Heren Olhaco begroeten vier jonge nieuwelingen

,,Blij met nieuwe jeugdige talenten”

De heren van Olhaco spelen komend seizoen na de negende plaats van afgelopen seizoen opnieuw in de Topdivisie. De technische staf is ongewijzigd gebleven en de ploeg kent vier nieuwelingen. Daartegenover staat het vertrek van drie spelers. De vier jonge nieuwkomers kijken uit naar het nieuwe seizoen.

Door Reinier de Boer

De poule-indeling van de Topdivisie A is bekend geworden. Olhaco treft in het nieuwe seizoen de promovendi Pegasus uit Nijmegen en Sneek. VCV uit Veenendaal maakte de overstap van de Topdivisie B. De overige clubs speelden vorig seizoen ook al in de Topdivisie A, namelijk Sudosa-Desto, Keistad, Madjoe, VoCASA 2, Hengelo, sv Dynamo 2, Orion 2 en DIO/Bedum. Xander Arling is ook komend seizoen trainer samen met Sander Klok en Paul de Vries. Aan het eind van het vorige seizoen vertrokken Stef Hooijer (Donitas), Jelbert Jongsma en Alex Dijkstra bij Olhaco. Daarvoor kwamen vier nieuwe spelers in de plaats.

Joris Weulink

De 17-jarige Joris Weulink uit Zwolle komt uit een echte volleybalfamilie. De spelverdeler begon bij SVI, waarna hij vorig seizoen verkaste naar Zwolle 2 in de derde divisie. ,,Voor mezelf is dat een zinvol seizoen geweest waar ik spelritme heb opgedaan. Qua resultaten niet zo, maar wel voor mezelf,” zegt Weulink. ,,Ik ben passend beter geworden. In het algemeen heb ik mij goed kunnen ontwikkelen. Ik ben bedachtzaam en maak geen radicale keuzes. Ik ben bescheiden en sociaal. Ik ben graag onder de mensen, daarom ligt teamsport mij ook goed.” De 1.83 meter lange Weulink heeft lange armen en is nog in de groei. De overstap van de derde divisie naar de Topdivisie acht hij niet te groot. ,,Nee, vanaf maart 2023 train ik mee met Olhaco en volgens mij kan ik met het niveau meekomen. Ik wist niet veel van Olhaco en ik heb er ook nooit tegen gespeeld.”

Trainer Xander Arling is blij met de nieuwe spelverdeler. ,,Ja, Joris is een mooie aanwinst,” vindt hij. ,,Hij raakt niet in de war van lastige problemen. Voor een spelverdeler is hij jong, maar hij is al volwassen in zijn keuzes. Hij gaat de concurrentie met Bert Bril aan en zij maken elkaar beter. Het team was onder de indruk van zijn kwaliteiten.” Weulink is zeer ambitieus en hoopt ooit de Eredivisie te kunnen halen.

Joris Weulink nieuwe spelverdeler h1 olhaco

Bart Mulder

De 17-jarige Bart Mulder uit Hoogeveen speelde in de C- en B-junioren van Olhaco, waarna hij twee jaar bij Voorsterslag in Zwolle speelde. De laatste twee jaar maakte hij deel uit van het tweede team van Olhaco. Met ingang van het komende seizoen is hij toegevoegd aan de eerste selectie. De student Sportkunde voetbalde eerst bij vv De Weide, maar koos toch voor volleybal. ,,Volleybal vind ik een leuker spelletje. Volleybal is ook eerlijker, de betere ploeg wint altijd. Daarnaast kom ik uit een volleybalfamilie.” Mulder was spelverdeler, diagonaal en passer/loper, maar zijn voorkeur gaat uit naar passer/loper. Hij leerde de afgelopen seizoenen veel. ,,Aanvallend ben ik beter geworden, ik ben slimmer geworden. Door de spelers ben ik goed onthaald, ik kende iedereen ook.”

Momenteel is Mulder niet fit, want hij kampt al enige tijd met een knieblessure. ,,Het gaat nog niet denderend, er zit vocht in de knie. Als ik topfit ben hoop ik speelminuten te krijgen.” Als passer/loper treft hij het niet, want hij heeft de routiniers Rens Meijer en Thijs van Noorden voor zich op die positie. ,,Dat zijn twee kanjers waar ik veel van kan leren. Ik verwacht ook niet dat ik meteen een basisspeler word. Ik probeer de concurrentie met hen aan te gaan.” Xander Arling vindt het logisch dat hij Mulder van het tweede team naar de hoofdmacht haalde. ,,Bart heeft duidelijk laten zien dat hij het tweede team ontstegen is,” zegt hij. ,,Hij is een prettige speler met zelfvertrouwen, die aanvallend veel sterker is geworden. Hij is ook stabiel in de passing. Ik ben blij met jong talent erbij, hij kan veel leren van Rens en Thijs.” Ook Mulder is ambitieus, want ook hij hoopt de Eredivisie te kunnen bereiken. ,,Mijn droom is inderdaad spelen in de Eredivisie en het liefst met Olhaco.”

bart mulder nieuwe passer loper h1 olhaco

,,Mijn droom is inderdaad spelen in de Eredivisie en het liefst met Olhaco.”

Tim en Max Veldhuizen

De eerste selectie van Olhaco is uitgebreid met de tweeling Tim en Max Veldhuizen uit Zwolle. Tim is één minuut ouder en drie millimeter langer. De 16-jarige middenmannen zijn beide twee meter lang en zijn uit elkaar te houden door de scheiding in het haar. ,,Mijn scheiding gaat naar links en die van Max naar rechts,” zegt Tim. ,,Verder zijn we even slim.” De tweeling komt uit een volleybalfamilie en begon bij Vives in IJsselstein. Drie jaar geleden verhuisde het gezin naar Zwolle waar zij speelden in JB1, JA1 en Heren 2 in de derde divisie.  Tim en Max zijn twee verschillende persoonlijkheden. Max houdt van computers en kan goed alleen zijn. Tim begeeft zich graag tussen de mensen en is geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Zij noemen zichzelf tegenpolen. Tim droomt van een profcarrière in het volleybal, terwijl Max wel graag de Eredivisie zou willen halen, maar voor hem blijft het een hobby.

De nieuwkomers zijn middenmannen en dat heeft volgens hen veel charme. ,,Als ik bij een aanval mee spring, waardoor het blok uitgespeeld wordt en we een punt scoren, geeft me dat veel voldoening,” zegt Tim. ,,Max is beter in aanvallen en ik ben beter in blokkeren. Serveren is echt een punt waarin ik beter wil worden. Mentaal zijn we sterk, we kunnen goed tegen kritiek. We beschouwen het eerste jaar bij Olhaco als een leerjaar. We verwachten ook niet dat we direct een basisplaats zullen krijgen.” Xander Arling vindt het duo serverend en blokkerend sterk. ,,Ze zitten vrij hoog en kunnen daardoor verrassen. Ik ben heel blij met beide spelers en het team is ook erg enthousiast.”

Welkom bij onze club Joris, Max en Tim. We wensen alle spelers veel succes bij Bruins Olhaco Heren 1.

1 gedachte over “Heren Olhaco begroeten vier jonge nieuwelingen”

  1. Marthi Veldhuizen-Zwart

    Geachte Coach,

    Wilt U mijn kleinzonen Tim en Max laten weten, dat ik trots op hen ben en ze succes toewens. Doe ze de lieve groeten, van hun oma Veldhuizen uit Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven