Olhaco is gastheer van bekerfinales regio Noord

Hoogeveen – De volleybalcompetitie is afgelopen, maar er kan zaterdag in sporthal Trasselt nog volop van volleybal genoten worden. Olhaco mag net als vorig jaar de bekerfinales van regio Noord organiseren. Vanaf 14.00 uur worden er vijf bekerfinales afgewerkt met ploegen uit de derde klasse tot en met de derde divisie. De heren van Dok (2e klasse) uit Dwingeloo spelen de finale tegen Rovoc uit Roden.

Door Reinier de Boer

Om 14.00 uur spelen de heren van Dok uit Dwingeloo de bekerfinale tegen Rovoc uit Roden. Dok werd kampioen in 2D. Trainer is Rob van Noorden wiens zoons in Heren 1 en 2 bij Olhaco spelen. Paul Dierdorp speelde jaren in Heren 1 van Olhaco en speelt vanaf dit seizoen bij Dok. Dok neemt het op tegen de kampioen van 2A Rovoc. Dok speelde maar zestien wedstrijden, terwijl Rovoc er twintig afwerkte. Dok moest een hele weg afleggen tot de finale en versloeg NVC, Steenwijkerwold, NOK, AFC 2 en Dalvo.

Ook om 14.00 uur staan de dames derde klassers AFC uit Appelscha en Thriantha 4 uit Schoonebeek in de finale. Thriantha 4 werd kampioen in 3H, terwijl AFC vierde werd in 3E en veertig sets tegen kreeg. Thriantha lijkt dan ook de favoriet.
De eersteklassers bij de dames VC058 3 uit Leeuwarden en VVH uit Harlingen werken vanaf 14.00 uur een Fries onderonsje af. VVH uit Harlingen werd tweede in 1K en VC058 3 werd kampioen in 1I en mag promotiewedstrijden spelen voor de promotieklasse. Dat belooft een spannende strijd te worden.

Om 16.30 uur worden er nog twee bekerfinales in Trasselt gespeeld. De dames van De Bevers uit Lemelerveld ontmoeten Veracles 3 uit Groningen. De Bevers werd vierde in de derde divisie B en versloeg in de halve finale Emmen 3. Veracles 3 eindigde als vierde in de derde divisie A en won van SVI in de halve finale. Vooraf lijkt er weinig krachtsverschil te zijn.

Om 16.30 uur spelen de heren van Vovem ’90 uit Emmeloord en Flash uit Nieuwleusen hun bekerfinale. Vovem werd derde in de derde divisie B en Flash werd glansrijk kampioen in dezelfde divisie en promoveert naar de tweede divisie. Flash versloeg op weg naar de finale Olhaco 3, Quinto, Kwiek, Kroton en DAC.
De organiserende vereniging Olhaco zorgt onder andere voor wedstrijdballen, kleedkamerindeling, horeca, geluidsinstallatie, telformulieren, tellers, vrijwilligers en EHBO. De Nevobo wijst de scheidsrechters aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven