Heren Olhaco kunnen Sudosa-Desto één set verrassen

‘We worden elke week beter’

Assen – Ondanks een goed gespeelde eerste set kwam Olhaco uiteindelijk tekort tegen topploeg Sudosa-Desto. Na de eerste set die Olhaco won, herstelde de thuisclub zich en won vervolgens de volgende sets met ruim verschil 3-1: 18-25, 25-17, 25-15 en 25-19.

Reinier de Boer

Olhaco-trainer Xander Arling kon leven met de 3-1 nederlaag tegen een betere tegenstander. ,,We hebben goed gespeeld. De eerste set begonnen ze minder goed, daardoor konden we de set winnen. De tweede set kwamen ze beter in hun spel en vanaf dat moment waren ze de betere ploeg. We bleven vechten, hebben van alles geprobeerd, maar het hielp helaas niet. We worden elke week beter, dat is mooi om te zien.”

Olhaco begon de eerste set tegen Sudosa-Desto met Bert Bril, Jorik Knol, Rens Meijer, Alex Dijkstra, Jordan Groenewegen, Alwin Mijnheer en libero Christiaan Boer. In de eerste set ging de strijd lang gelijk op. Aan het einde van de set begon Sudosa veel servicefouten te maken en kende Olhaco enkele goede series.

In de tweede set begon Olhaco met dezelfde opstelling en kwamen de gasten halverwege de set een paar punten achter. Het verschil bleef steeds twee tot drie punten tot het einde van de set. Sudosa-Desto drukte door via enkele goede aanvallen. ,,Onze blokkering en verdediging had daar geen grip op. Aan het einde van de set hebben we Sander Kemperman ingebracht voor Jorik Knol, maar we verloren met 25-17,” zegt Arling.

,,De derde set zijn we begonnen zoals we in de derde set ook zijn geëindigd, maar we zijn een paar posities doorgedraaid om te kijken of we daarmee blokkerend beter stonden. We begonnen slecht aan deze set en stonden meteen zes punten achter. We hebben een dubbele wissel toegepast. Stef Hooijer voor Sander Kemperman en Jorik Knol voor Bert Bril en aan het eind hebben we Jelbert Jongsma voor Jordan Groenewegen ingebracht. We verloren met 25-15.”

De vierde set startte Olhaco weer in de beginopstelling, alleen Jelbert speelde voor Jordan. ,,Tot halverwege de set gingen we gelijk op, maar helaas kon Sudosa een tandje bijzetten, waardoor we uiteindelijk op 3-1 kwamen. Sudosa was de betere ploeg, ze hebben verdiend gewonnen,” concludeert Arling.

Sudosa-Desto-Olhaco 3-1 (18-25, 25-17, 25-15, 25-19)