Heren Olhaco begroeten vier nieuwelingen

‘We hebben de potentie goed mee te draaien in de Topdivisie’

De heren van Olhaco gaan met een gewijzigd team de nieuwe competitie in de Topdivisie in. Vier spelers verlieten Olhaco en daarvoor in de plaats komen vier nieuwelingen de Hoogeveense club versterken. Ook de technische staf is sterk veranderd, want Menno Volkerink en Jheffry Albertoe zijn vervangen door Xander Arling, Sander Klok en Paul de Vries. 

Door Reinier de Boer

Deze zomer is er nogal wat veranderd in de selectie van de heren van Olhaco. Thijs Schunselaar (Reflex), Quinten Groenewold (beachvolleybal), Jitte Tavenier (Utrecht) en Thijs Ipema (vc Limac) maken geen deel meer uit van de selectie van de Hoogeveense Topdivisionist. De nieuwe hoofdtrainer Xander Arling begroette vier nieuwelingen, zodat het team momenteel bestaat uit elf spelers. Arling is alleen nog op zoek naar een libero. Sander Kemperman, Stef Hooijer, Bert Bril, Alwin Mijnheer, Alex Dijkstra, Christiaan Boer en Rens Meijer zijn gebleven.

Thijs van Noorden

Van de vier nieuwkomers is de 37-jarige Thijs van Noorden een oude bekende. Hij speelde eerder al twee jaar voor Olhaco. ,,Met trainer Boy Soentpiet werden we kampioen van de derde divisie,” herinnert hij zich. ,,Dat was een leuke tijd en ik zal me snel weer thuis voelen bij Olhaco. Het voelt wel een beetje als thuis komen. Ik woon nu een jaar in Koekange en de eerste periode bij Olhaco is me goed bevallen, dus de keuze voor Olhaco was niet zo moeilijk.”

Van Noorden zal als speler fungeren in Heren 1, maar daarnaast is hij door zijn enorme ervaring een extra verlengstuk van de spelers en de staf. Xander Arling is dan ook erg blij met de passer/loper. ,,Thijs is ook een hele goede trainer. Sinds hij erbij is groeit de groep op een positieve manier, vooral mentaal. Hij kan spelers verder helpen, maar ik leer ook veel van hem, hij houdt de staf ook scherp. Het is geweldig zo’n speler erbij te hebben.”

Van Noorden heeft al een hele volleybal carrière achter zich. Na Volvox, Dok en Olhaco speelde hij vijf jaar bij het talentteam Papendal, waar hij in Jeugd Oranje en Jong Oranje speelde. Hij speelde WK’s in India en Thailand en twee EK’s. ,,Ik heb vrijwel in elk Europees land gespeeld. Het sportieve hoogtepunt was de tweede plaats op een EK en we werden vierde van de wereld. Een persoonlijk hoogtepunt was het feit dat ik bij de Olympische Spelen voor jeugd de Nederlandse vlag bij de openingsceremonie mocht dragen.” Daarna speelde hij bij Orion, Meenen (België), Zwolle, in Frankrijk, Zwolle, Aetos en SSS. ,,Olhaco is een mooie kans en we hebben de potentie om goed mee te draaien in de Topdivisie.”

Jordan Groenewegen

De 17-jarige middenman Jordan Groenewegen uit Dwingeloo kwam over van Sudosa JA1 en Veracles 3. Hij speelt ook in Jeugd Oranje en traint daarmee wekelijks op Papendal. Groenewegen begon bij Dok Dwingeloo, maar stopte met volleybal. Drie jaar geleden pakte hij het weer op en speelde in Heren 1 van Dok en later bij Sudosa en Veracles. CJ Reijs, die in Dames 1 van Olhaco speelt, adviseerde hem naar Olhaco te gaan.

,,Olhaco is een fijne, kleinschalige dorpsclub,” zegt hij. ,,Mijn eerste indruk was erg goed. Dit seizoen zal in het teken staan van veel leren. De focus zal liggen om op niveau te komen. In het begin zal het wel lastig worden, omdat we op elkaar ingespeeld moeten raken.” De eerste training was wel even wennen voor de 1.99 m lange middenman. ,,Tijdens de eerste training dacht ik: wat doe ik hier? Daarna is het beter gegaan.” Xander Arling constateert een snelle groei bij de jonge aanwinst. ,,Hij leert snel, hij maakt een mooie progressie.”

Jorik Knol

De 29-jarige diagonaal Jorik Knol uit Hardenberg is de derde nieuweling. De 2.08 meter lange volleyballer speelde bij Unicornus, Hoogland, Keistad, Sovoco, VCV en het afgelopen jaar speelde hij bij eerstedivisionist Renswouw. Hij verhuisde van het Westen naar Hardenberg en zocht een volleybalclub. ,,Ik kende Olhaco al. Ik heb een keer getraind en een wedstrijd gespeeld en ik vond de sfeer positief.”

Zijn lengte is een sterk punt bij o.a. de blokkering. ,,Mijn handelsmerk is dat ik veel op kracht volleybal. Ik kan het team ook oppeppen en de juiste energie geven. Mijn verdediging kan ik verbeteren en met mijn service ben ik nog niet helemaal tevreden.” Vorig seizoen eindigde Olhaco als laatste in de Topdivisie, maar hoefde niet te degraderen. ,,Ik ken de ploegen uit de Topdivisie redelijk en we hoeven niet onder te doen voor veel teams. Ons doel is meer dan alleen handhaving. We zullen als team moeten groeien. Ik verwacht een mooi seizoen met een team met een mooie mix van jonge en meer ervaren spelers.”

Jelbert Jongsma

De vierde nieuwkomer is de 28-jarige middenman Jelbert Jongsma, die overkwam van Hengelo. Hij koos voor Olhaco vanwege het team en de visie van trainer Xander Arling. ,,Het team is een gezellige groep mannen, jong en oud, waar een leuke drive in zit om samen de schouders eronder te gaan zetten. Olhaco is een hechte en gezellige vereniging waar iedereen gezellig met elkaar praat als je elkaar tegenkomt.” Jongsma verwacht dat de ploeg zal gaan groeien. ,,Olhaco heeft een lastig seizoen gehad in de Topdivisie en er is veel ruimte voor verbetering. Daar gaan we met z’n allen aan werken en ik denk dat we de afgelopen weken al veel stappen hebben gezet. Handhaving is voor mij geen doel. Het doel is om met het hele team een gezonde ontwikkeling door te gaan maken.”

Olhaco begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 8 augustus op het strand. Vanaf 15 augustus gaat de ploeg de zaal weer in. Op 17 september begint de competitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven