Meisjes C Olhaco vierde van Nederland

Jongens A+ worden derde in de poule

Panningen/Gennep – De meisjes C van Olhaco hebben een prestatie van formaat geleverd door in Panningen tijdens het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) als vierde te eindigen. Voor hen was het een onvergetelijke ervaring. In de geschiedenis van de club is de vierde plek een historische prestatie. Jongens A eindigde in Gennep als derde in de poule en haalde de kruisfinales net niet. 

Door Reinier de Boer

Meisjes C

Meisjes C vertrok al om 6.30 uur richting Panningen (Limburg) voor de finale van het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap. Het was al een prestatie om bij de beste acht te horen, maar nu wilden de meisjes ook zien waar ze precies stonden. Na een lange rit en een relaxte voorbereiding was de eerste wedstrijd tegen Devoko uit Denekamp. Dit team was Olhaco al tegen gekomen in de vorige ronde in Assen. Het was een gelijkwaardige wedstrijd en de beide teams waren aan elkaar gewaagd. De eerste set was dan ook voor Devoko met 25-20. Ook de 2e set was net zo spannend, maar dit keer viel het de kant op van Olhaco, dat ook met 25-20 won. Een goed begin met een prima gelijkspel.

De tweede wedstrijd was een uur later, tegen Peelpush uit Meijel. Dit was een stug team dat veel ballen verdedigde. Uiteindelijk won Olhaco toch met 25-19 en 25-21. Direct hierna mocht Olhaco aantreden tegen de favoriet in de poule, namelijk SV Dynamo uit Apeldoorn. Een team met veel lengte en veel kracht. Vooral in het begin van de eerste set had Olhaco daarom ook te veel respect voor de tegenstander. Halverwege de set werd Olhaco wat feller en kwam nog goed terug, maar te laat. Olhaco verloor met 25-18. In de 2e set gooide Olhaco alles van zich af en speelde bijna voortreffelijk. Alles liep en de meisjes pakten de hard geslagen ballen. Het was ook maar nipt dat deze set verloren ging, namelijk met 25-23.

Na de laatste poulewedstrijd moest Devoko, de directe concurrent nog tegen Peelpush. Olhaco had uitgerekend dat als Peelpush meer dan 33 punten scoorde tegen Devoko, Olhaco door mocht. Dus nagelbijtend zaten de Hoogeveense meisjes op de tribune te kijken naar de wedstrijd van Devoko tegen Peelpush. Uiteindelijk won Devoko de 1e set met 25-19. Toen de 2e set. Devoko moest Peelpush nu onder de 15 punten houden om door te gaan. Het ging gelijk op, dat in het voordeel was van Olhaco. Toen Peelpush het 15e punt maakten in de 2e set, was er een klein feestje op de tribune bij Olhaco. Wellicht door dit feestje was Devoko even haar scherpte kwijt en Peelpush won de tweede set. Hierdoor was het echt definitief, Olhaco zat bij de laatste vier van Nederland.

In de kruisfinale mocht Olhaco spelen tegen Orion uit Doetinchem. Van begin af aan had Orion de boventoon met een sterke service en goed geplaatste aanvallen. ,,We hadden in de 1e set geen kans en het werd toen 25-13 voor Orion,” zegt trainer Tom Stelpstra. ,,In de 2e set gaven we ons laatste beetje energie en konden goed mee komen met Orion. Dat was net niet voldoende en Olhaco verloor de tweede set met 25-21.”

Olhaco mocht zich dus opmaken voor de wedstrijd om plek drie. Dat was tegen de eerdere tegenstander SV Dynamo, dat verloren had van VC Sneek. De dames van Olhaco waren moe en hadden nog weinig puf om hun vijfde wedstrijd te gaan spelen. Tijdens de pauze kwam opeens een enorm kabaal de tribune oplopen. Het waren de jongens van Olhaco JA+ en hun supporters die aanschoven bij de supporters van Meisjes C.

,,Persoonlijk heb ik niet vaak mee gemaakt dat ik kippenvel kreeg tijdens een volleybalwedstrijd, maar ik kreeg kippenvel toen ik de stoet zag lopen en de hierop volgende reacties van de meiden van Meisjes C,” zegt Tom Stelpstra.

,,Opeens hadden we weer energie voor tien en begonnen meteen in te spelen, terwijl de tribune vol lawaai de meiden toe zongen! Je zag de meiden glunderen. Dit fantastische gevoel namen we mee in de troostfinale om plek 3 tegen een goede tegenstander. Ook zij deden hun best door al dat lawaai. Zo ontstond een geweldige leuke wedstrijd. Er waren leuke rally’s en veel servicedruk van beide kanten. Maar SV Dynamo maakte simpelweg minder fouten en won de 1e set met 25-15. De 2e set begonnen we fel. We stonden 4 a 5 punten voor, maar ook hierin was SV Dynamo steeds een tikkie beter en we verloren ook de 2e set met 25-17. Ondanks het verlies, stonden we toch te dansen en te juichen in het veld. Wat een ervaring hebben wij die dag mee gemaakt! En het klinkt ook zo lekker: we zijn de nummer 4 van Nederland! Iets waar we ongelofelijk trots op mogen zijn,” zegt Stelpstra.

Jongens A+

Jongens A+ speelde de finale van het NOJK in Gennep. In de eerste twee wedstrijden tegen Alterno en Sliedrecht Sport was het onderlinge verschil miniem. Beide wedstrijden eindigden in een 1-1 gelijkspel. Tegen Alterno uit Apeldoorn won Olhaco de eerste set met 30-28, maar verloor de tweede met 26-28. Ook in het tweede duel tegen Sliedrecht Sport was het onderlinge verschil miniem. De eerste set won Olhaco met 29-27. In de tweede set kreeg Olhaco enkele matchpunten, maar die werden niet verzilverd. Sliedrecht Sport won de tweede set met 28-30.

De derde poulewedstrijd tegen Taurus uit Houten werd met 0-2 verloren, waardoor de ploeg van trainer Menno Volkerink derde in de poule werd. ,,We gingen daardoor niet naar de halve finale,” zegt hij. ,,In de week voor het NOJK was het een domper dat Bart Mulder geblesseerd raakte, waardoor we de samenstelling iets moesten aanpassen. Het is mooi dat we de finale hebben gehaald. We hebben hard gevochten, maar het niveau dat we kunnen, hebben we niet laten zien. Dan hoor je ook niet naar de halve finale te gaan en krijg je wat je verdient. Teveel spelers haalden hun niveau niet. We hebben wel genoten van het feest van onze supporters op de tribune.”

finale nojk olhaco jongens a

Een super prestatie van onze jeugdteams!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven