Dames Olhaco benutten kansen niet in topper bij Tjoba

De dames van Olhaco zijn er niet in geslaagd een zege te behalen bij koploper Tjoba in Klazienaveen. De ploeg van trainer Michael Schunselaar leed een 3-2 nederlaag via 25-20, 17-25, 15-25, 25-18 en 15-12. Daardoor liep Tjoba een punt uit op nummer twee Olhaco dat nu vijf punten minder heeft met een wedstrijd minder gespeeld.

Door Reinier de Boer

Er zijn dus nog genoeg mogelijkheden voor Olhaco de eerste plaats te bemachtigen, want Tjoba komt ook nog naar Hoogeveen. Michael Schunselaar vond dat de nederlaag voor een deel aan zijn eigen ploeg te wijten valt. ,,In de eerste set speelden we te afwachtend. Misschien was de spanning daar een oorzaak van, want het was een topper met veel publiek en veel geluid. We deden veel dingen goed, maar het was niet goed genoeg. Onze blokverdediging was goed, maar we hebben de kansen niet benut. Daardoor hebben we de eerste set achter de feiten aangelopen.” Olhaco startte met Margit Habing, Lisanne Coelingh, Dyonne Kroezen, José Bril, Elizanne de Vries, Cyanne Werkman en libero Lisanne van der Sleen.

In de tweede set bracht Schunselaar Dorien Wobben voor Elizanne de Vries. ,,Dat werkte goed, want we wonnen de tweede set overtuigend met 17-25. Onze blokverdediging was goed, maar deze set benutten we ook de kansen. De rally’s leverden nu meer punten op.” Ook de derde set ging naar de gasten en die werd nog overtuigender gewonnen. ,,Deze twee sets hebben we redelijk overtuigend gewonnen, we hadden op dat moment de wedstrijd onder controle.” Een sterk Olhaco overklaste de koploper in de derde set en die leverde een 15-25 zege op.

In de vierde set kwam Olhaco direct zes punten achter door een sterke serviceserie van Tjoba. ,,We moesten daardoor keihard werken om weer gelijk te komen. Daarna scoorde Tjoba opnieuw een aantal punten via de service, dat konden we niet meer compenseren,” zegt Schunselaar. De vierde set ging via 25-18 naar Tjoba, waarna Olhaco in de vijfde set opnieuw op achterstand kwam. ,,We kwamen vier punten achter, waarna we sterk terugkwamen tot 12-12. Door drie knullige fouten won Tjoba deze set met 15-12. Dat was toch wel een domper. We vergaten onze kansen te verzilveren. We voerden onze taken redelijk goed uit, maar we vergaten voldoende punten te maken. Ik vond het wel knap dat we bij een achterstand bleven vechten voor een goed resultaat. In de vijfde set, die we trouwens voor het eerst moesten spelen dit seizoen, bleven we na een achterstand vechten. Het was jammer dat we deze wedstrijd verloren, want we kunnen beter.”

Zaterdag 02-04-2022 | Tjoba – Betech/Olhaco 3-2 (25-20, 17-25, 15-25, 25-18, 15-12)     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven