Olhaco-speler Quinten Groenewold wordt vijfde op NK beachvolleybal

Olhaco-speler Quinten Groenewold (17) is met zijn beachvolleybalpartner Mees Sengers als vijfde geëindigd tijdens het Nederlands kampioenschap beachvolleybal in Scheveningen. De speler van het Hoogeveense Olhaco is blij met deze prestatie, want het is in vergelijking met vorig jaar, toen het duo gedeeld 13e tot 16e werd, een enorme verbetering.   

Het NK beachvolleybal begon met de teams die geplaatst stonden van plek 9 tot en met 32. De top 8 had namelijk al directe plaatsing voor het hoofdtoernooi van zaterdag en zondag. Groenewold en Sengers waren als negende geplaatst en moesten dus ook op de eerste speeldag spelen. Dat werd een zeer succesvolle dag voor het beachvolleybalduo.

,,Jazeker, wij wonnen drie keer met 2-0 en daarmee waren we door naar de zaterdag en waren we zeker van een plek in de top zestien. Op zaterdag wonnen we de eerste wedstrijd met 2-0. Daarna kwamen we uit tegen Stefan Boermans en Yorick de Groot en die verloren we met 2-0. Vervolgens wonnen we beide herkansingswedstrijden waardoor we door mochten naar de zondag. Op zondag speelden we tegen Luini/Nijeboer en die verloren we helaas met 2-0. Hierdoor waren we uitgeschakeld in het toernooi. Net niet de halve finale gehaald, maar erg blij dat we de zondag hebben gehaald.” Een schrale troost voor het duo was misschien dat zij verloren van het duo dat later het NK zou winnen.

Quinten Groenewold is zeer tevreden met de vijfde plaats. ,,Ja, vorig jaar waren we gedeeld 13e tot en met 16e geworden en nu 5e! Weer een mooie stap vooruit. We zijn erg blij met het resultaat en ook tevreden over hoe we het toernooi hebben gespeeld.”

Na deelname aan het Wevza toernooi in Berlijn nemen Groenewold en Sengers vanaf 2 september deel aan het Europees kampioenschap beachvolleybal onder 18 jaar in Slovenië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven