Scheidsrechters gezocht!

We gaan ervan uit dat we na de zomervakantie weer ‘gewoon’ kunnen starten met het nieuwe seizoen. De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang. Zo zijn de sporthallen voor de trainingen en wedstrijden ingehuurd bij de gemeente, zijn de teams opgeven bij de Nevobo voor de competitie en beker en is het concept speelschema voor de zaterdagen gereed.

Kijkend naar volgend seizoen zijn er wedstrijden van alle niveaus in Trasselt. Een mix van topniveau tot recreatief, van jong tot oud, voor volleyballers die de sporthal als een tweede huis hebben en voor volleyballers die dit jaar misschien voor het eerst vanuit de mini’s op een groot veld gaan volleyballen. Wat al deze wedstrijden verbindt is dat er bij iedere wedstrijd een scheidsrechter en een teller aanwezig is.

Volleybal Scheidsrechter 3

Op de hogere niveaus (promotieklasse en hoger) wijst de Nevobo de scheidsrechters aan. Dit is een neutrale scheidsrechter van een andere vereniging met een Volleybal Scheidsrechter 3 (VS3) diploma. Om op een hoger niveau te volleyballen is het een verplichting om vanuit de vereniging scheidsrechters aan te leveren die als neutrale scheidsrechter optreden bij wedstrijden buiten sporthal Trasselt.

Op dit moment voldoen wij als Olhaco nog niet geheel aan deze verplichting. Om geheel te voldoen zijn we daarom op zoek naar leden die het leuk lijkt om op een hoger niveau wedstrijden te leiden als scheidrechter. Heb je nog geen VS 3 diploma? Dat is geen enkel probleem! Vanuit de Nevobo zijn er mogelijkheden tot het volgen van een cursus hiervoor. Deze cursuskosten vergoed Olhaco volledig. Daarnaast krijg je vanuit Olhaco ook een persoonlijke begeleider. Benzinekosten worden vergoed en tevens krijg je een vrijwilligersvergoeding. Lijkt dit jou wel wat? Geef je dan op als scheidsrechter bij Maikel Nijstad (maikelnijstad@hotmail.com) of Sjoerd Cnossen (cnossen88@hotmail.com) van de wedstrijdcommissie.

Volleybal Scheidsrechter 2

Op de lagere niveaus (1e klasse en lager) leidt een scheidsrechter vanuit de vereniging de wedstrijden. Ook deze scheidsrechters dienen in het bezit te zijn van een scheidsrechter diploma (VS2). Om voor deze wedstrijden voldoende scheidsrechters in te delen zal er in augustus gestart worden met een opleiding VS2. Teams waarin weinig spelers zijn met een diploma zullen hierover uitgenodigd worden. Deze cursus bedraagt een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk. Lijkt dit jou leuk om te doen? Geef je dan ook vast op bij Maikel of Sjoerd!

USV Protos maakte een leuk filmpje om scheidsrechters te werven:

Lees meer over de mogelijkheden op de website van de Nevobo of neem contact op met de wedstrijdcommissie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven