Trainer Menno Volkerink blijft bij heren Olhaco

‘We zitten nog midden in een proces’

Hoogeveen – Menno Volkerink is ook komend seizoen trainer van de heren van Olhaco. De inwoner van Meppel gaat dan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij Olhaco in. In zijn eerste jaar eindigde hij met zijn ploeg als derde in de eerste divisie A, waardoor de Hoogeveners mochten promoveren naar de Topdivisie. Afgelopen seizoen werd de competitie na drie wedstrijden al afgebroken. Volkerink gaat met vertrouwen een nieuw seizoen in de Topdivisie in.

Door Reinier de Boer

Menno Volkerink en de technische commissie van Olhaco zijn erg tevreden en gaan na twee vroegtijdig afgebroken seizoenen met veel plezier met elkaar verder. ,,Het zou heel raar voelen als ik nu zou stoppen,” laat Volkerink weten. ,,We zitten nog midden in een proces. Het is een leuke groep met veel mogelijkheden. De ploeg is nog volop in ontwikkeling. Voor mij is er nog genoeg uitdaging verder te gaan met deze groep bij deze mooie club. De jongens willen alles uit zichzelf halen, ik wil daar heel graag bij helpen.”

Op 10 oktober 2020 speelden de heren van Olhaco hun laatste wedstrijd voor de competitie in de Topdivisie. In een lege sporthal Trasselt werd VoCASA 2 met 3-1 verslagen. Daarna hebben de spelers vooral individueel getraind en organiseerde Volkerink allerlei activiteiten om de groep in beweging te houden. Sinds maart traint de ploeg twee keer in de week op de beachvelden bij zwembad De Dolfijn. ,,Ik noem het geen verloren jaar, want we hebben niet stil gestaan. We hebben op zand kunnen trainen, hoewel we natuurlijk primair in de hal willen volleyballen. Het meeste effect op de jongens heeft uiteraard trainen in de zaal. Gelukkig mogen we deze week weer de zaal in.”

Volkerink verwacht wel wat aanloopmoeilijkheden in voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,Daar zullen alle clubs mee te maken krijgen, denk ik. Op conditioneel gebied zal er wel wat gecompenseerd moeten worden. De huidige groep heeft nauwelijks wedstrijden met elkaar gespeeld. Op dat gebied sta je stil. Wat betreft de afstemming hebben we averij opgelopen. Daar moeten we de komende tijd weer aan werken.”

Volkerink had voor dit seizoen een nieuw team gevormd met enkele jeugdige talenten als Thomas Sleurink, Quinten Groenewold en Thijs Ipema. Het bleef bij slechts drie wedstrijden. In de volleyballoze periode besloten Thomas Sleurink en Jorick Strijker de ploeg te verlaten met ingang van het komende seizoen. Sleurink verkast naar het Talentteam Papendal dat in de Eredivisie uitkomt. Strijker verhuist wegens studie naar Groningen.

Olhaco is op zoek naar versterking en de eerste nieuweling is de 17-jarige Thijs Schunselaar uit Zwolle. Momenteel trainen enkele spelers van andere clubs mee en Volkerink hoopt nog enkele nieuwelingen aan zijn selectie toe te kunnen voegen. ,,Gelukkig blijven ook de routiniers Sander Kemperman, Rens Meijer, Paul Dierdorp en Bert Bril. Jheffrey Albertoe blijft als trainer en Paul de Vries zal ook bijdragen gaan leveren bij trainingen.” Volkerink hoopt van harte voor het eerst een volledig seizoen als trainer bij Heren 1 van Olhaco af te kunnen werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven