Michael Schunselaar is nieuwe trainer dames Olhaco

‘De plannen van Olhaco klinken goed’

Hoogeveen – De 51-jarige Michael Schunselaar uit Zwolle is de nieuwe trainer van de dames van Olhaco. Hij volgt Marcel Veldscholten op, die de afgelopen drie jaar Dames 1 onder zijn hoede had.

Door Reinier de Boer

Schunselaar heeft ervaring met het trainen van damesteams, want hij trainde eerder de dames van Flash/Nieuwleusen. De afgelopen twee jaar was hij trainer van de heren van Voorsterslag/Zwolle, dat onder zijn leiding naar de eerste divisie promoveerde.

Het afgelopen seizoen duurde voor de dames van Olhaco slechts vier wedstrijden, maar de ploeg stond wel bovenaan in de tweede divisie A met twaalf punten. De dames bleven daarna doortrainen in het bos en later op de beachvelden bij zwembad De Dolfijn. Het driejarig contract met Marcel Veldscholten liep af en de technische commissie ging op zoek naar een nieuwe trainer. Dat werd Michael Schunselaar, die deze week bij zijn nieuwe club begint.

De stap van een herenploeg naar een damesteam is voor de Zwollenaar niet onlogisch. ,,Ik ben drie jaar met veel plezier trainer geweest van Dames 1 van Flash uit Nieuwleusen,” vertelt Michael Schunselaar. ,,De afgelopen twee jaar was ik trainer van de heren van Voorsterslag/Zwolle. Het was een mooie mix van enkele oud-Eredivisiespelers en jeugd. Helaas zijn enkele spelers gestopt en er zijn spelers die door andere clubs zijn gevraagd. De ploeg brokkelde af en dat vond ik erg jammer. Daardoor moest er een nieuw team gevormd worden, maar het lukte de TC niet om de selectie rond te krijgen. Ik heb daar niet op willen wachten. Toen er op 1 mei nog geen duidelijkheid was, zag ik geen perspectief meer. Ik heb toen besloten om me heen te gaan kijken en naar een andere club te gaan.”

‘Eerste contact was goed’

In die periode diende Olhaco zich aan en het eerste contact met de Hoogeveense volleybalclub heeft Schunselaar als zeer positief ervaren. ,,Ja, het eerste gesprek vond ik uiterst plezierig. De plannen die de club heeft met Dames 1 klinken goed. Ik heb vervolgens twee trainingen bekeken en naar aanleiding daarvan heb ik besloten over te stappen naar Olhaco.” Schunselaar kent enkele dames en heren van Olhaco en de trainer van het eerste herenteam. ,,Als trainer van Flash heb ik wel eens tegen Olhaco gespeeld, maar ik ken de club niet heel erg goed. De gesprekken met de TC en het bestuur gaven me een goed gevoel en mijn criterium om de uitdaging aan te gaan is het feit dat ik mij kan vinden in hun plannen. De club wil verjonging doorvoeren bij Dames 1. Ook enkele speelsters van Dames 2 zullen gaan meetrainen met het eerste team. De eerste twee trainingen zijn eigenlijk selectietrainingen, waarna de selectie gevormd wordt.”

Schunselaar en zijn team hebben eerst zo’n vier weken de tijd om elkaar te leren kennen, want daarna begint de zomerstop. Bij zijn besluit om trainer te worden van Dames 1 van Olhaco heeft ook enigszins meegespeeld dat zijn 17-jarige zoon Thijs komend seizoen in Heren 1 van Olhaco speelt. ,,Ja, hoor. Op deze manier kan ik hem vaak zien spelen en dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing.”

Foto: fam. Schunselaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven