In Memoriam: Gerrit Schraa

“Ik ben nog lang niet klaar met dit leven, ik wil er alles aan doen.”
– Gerrit op 3 november in gesprek met de specialist in het ziekenhuis.


Gerrit Schraa


Gerrit Schraa
27 augustus 1945 – 15 november 2020


Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Deze week is ons door de familie medegedeeld dat Gerrit Schraa niet meer onder ons is. Hij heeft de strijd tegen corona verloren. Gerrit was een clubman in hart en nieren. Mede daarvoor is hij eerder dit jaar beloond met een lintje en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding onder andere wegens zijn jarenlange inzet voor onze volleybalclub en de Nevobo, waarvoor hij al 55 jaar als volleybalscheidsrechter actief is. Hij vervulde 33 jaar lang diverse bestuursfuncties voor onze volleybalclub.

Op donderdag 19 november is er van 18.30 uur tot 19.30 uur de mogelijkheid om afscheid te nemen tijdens de condoleance. Deze vindt plaats in het Yardenhuis Zevenberg in Fluitenberg. Deze condoleance is voor een ieder toegankelijk. Hier is het mondkapjes advies voor openbare binnenruimten van kracht.

Op vrijdagavond 20 november is er een gedenkmoment in sporthal Trasselt. Hier kan een ieder van 18.30 uur tot 20.30 uur afscheid nemen en zijn of haar laatste eer bewijzen aan Gerrit. Er is een foto aanwezig. Er is geen condoleanceboek aanwezig i.v.m. het coronavirus. Een ieder wordt verzocht zelf een brief, kaart, tekening of persoonlijke boodschap mee te nemen. Ook hier is het mondkapjesadvies van kracht.

De uitvaart is op zaterdag 21 november om 11.30 uur bij Yarden Zevenberg in Fluitenberg. Hierbij zullen genodigden aanwezig zijn, waaronder een aantal Olhaco mensen. De dienst is te volgen via de link in de bijgevoegde kaart. Voor diegene die hier een laatste groet wil brengen is het mogelijk om een erehaag te vormen op de begraafplaats. Hierbij is voldoende afstand (minimaal 1,5 m) zeer belangrijk. Men dient om uiterlijk 12.15 uur op de begraafplaats te zijn en een plek te hebben ingenomen. Vanuit het bestuur zal men aanwezig zijn om e.e.a. in goede banen te leiden. Er is vervolgens gelegenheid om langs de kist te lopen om een laatste groet te brengen. Hierna wordt een ieder verzocht de begraafplaats z.s.m. en rustig te verlaten.

Gerrit was er altijd voor ons. Of het nu ging om het organiseren van activiteiten zoals de eindejaar BBQ, het verkopen van droge worsten of paaseitjes, het opzetten van het centercourt bij dames of heren 1, het opleiden en begeleiden van scheidsrechters, het besturen van de vereniging en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Laten we er nu als club nog één keer voor hém zijn. Het lijkt ons fantastisch om een ontzettend lange erehaag neer te kunnen zetten als laatste eer. Dus roep je teamgenoten, commissiegenoten, mede-scheidsrechters en iedereen die betrokken is op om mee te doen aan de erehaag.
Zo kunnen we waardig afscheid nemen van een clubicoon, die wij nooit zullen vergeten. Want een Trasselt zonder Gerrit is niet voor te stellen…

14 gedachten over “In Memoriam: Gerrit Schraa”

 1. Erg geschrokken van dit trieste overlijden van Gerrit. Wens nabestaande en leden van Olhaco heel veel sterkte met dit grote verlies. Het zal een enorm gemis zijn. In de sporthal zal het nooit meer hetzelfde zijn.

 2. Gerrit, een vredestichter en een man die verbindend was, is niet meer. Niet te vatten. In Trasselt altijd even ouwehoeren en dollen met elkaar. Dat gebeurt niet meer. Ik zal het missen. Gerrit, rust zacht man, je zal altijd in mijn gedachten blijven. Familie vrienden en kennissen van Gerrit, sterkte de komende tijd met dit grote verlies.😢🙏

 3. Ton van Rosevelt

  Dit is wel heel erg schrikken vanmorgen, komt zo wel dicht bij.
  Ik wens de familie, en Olhaco heel veel sterkte in deze heel moeilijke tijd.

 4. Wie kent hem niet in de volleybal wereld, Gerrit Schraa, een man met het hart op de juiste plaats.
  Wens de nabestaanden en de volleybal club Alhaco veel sterkte met dit enorme verlies en icoon.

 5. Familie, gecondoleerd met dit grote verlies. Gerrit was een fijn mens. Altijd vriendelijk en belangstellend. Hij kwam altijd even ‘n praatje maken als ik met een van mijn teams tegen Olhaco moest spelen. Sterkte! Bennie Heijnen (Tjoba)

 6. Niet te bevatten dat hij er niet meer zal zijn.
  De herinnering blijft,!!!!
  “Wat hebben we een mooie tijd gehad met het Indoor Beach Volleybal Toernooi, waarvan jij oprichter was samen met mij.

 7. Hoe onverwacht, hoe overrompelend. Gerrit is overleden: ik wist niet wat ik zag op de Nevobo-site. Gerrit ken ik al vele, vele jaren. In 1e instantie van het fluiten van volleybalwedstrijden op nationaal niveau, waar-mee wij beiden actief waren en later in div. functies rond de schsrs., zoals het opleiden, beoordelen en begeleiden e.d. Wel alles in het belang van de carriére van schsrs. Vervolgens Gerrit vele, vele jaren niet meer gezien tot ik incidenteel kontakt met hem had over zijn lichamelijke situatie, waar ik in de wandel-gangen minder goed nieuws over hem hoorde, en steeds was zijn reactie : “het gaat wel weer goed met mij”. Mijn laatste kontakt met hem was op 1 dec. 2018 toen ik van uit het Brabantse Roosendaal werd aangewezen om in Hoogeveen, bij Olhaco, schsrs. te gaan bekijken en wie zag ik na een lange reis als 1e, tot mijn grote verrassing, juist Gerrit. Even kort gesproken want ik moest naar de wedstr., maar uiteraard voegde Gerrit aan ons korte kontakt toe: “ik zie je nog wel na de wedstr.” onder toevoeging van, hoe kon het ook anders, “dan drinken we samen nog een biertje”. En ja hoor, wedstr. afgelopen, de schsrs. gesproken: Gerrit aan de bar, stond onmiddellijk op en “waar gaan we zitten” en dus samen aan een tafeltje in de kantine nog bijna een uur, op deze late zaterdagavond, alvorens de, ook weer, lange terugreis naar Brabant te aanvaarden, samen zitten bomen over vroeger, over wat we nu beiden nog deden voor het volleybal, het thuisfront e.d., niet te vergeten de kleinkinderen en dan nu ……………….”Gerrit is overleden” !! Triest, triest maar resteren hele goede herinneringen aan een groot mens en dus: “Gerrit DANK daar voor” en voor de familie, zijn naasten en uiteraard de volleybalvereniging Olhaco, sterkte met dit grote verlies, jullie gaan hem zeker missen en voor mij resteert een herinnering.

 8. Familie, vrienden, kennissen en iedereen van Olhaco gecondoleerd met het verlies van Gerrit.
  Hij was altijd belangstellend waar je ook was in een sporthal.
  Heel veel sterkte gewenst.

 9. Ik wist niet wat ik hoorde….”Gerrit is niet meer” Een bevlogen Volleybal, Nevobo en Olhaco man in hart en nieren. Wat kon hij genieten van het volleybal in Drenthe. Een groot gemis voor de familie. Ik wens alle dierbaren van Gerrit en alle mensen die Gerrit gekend hebben veel sterkte en kracht de komende tijd…
  Het verdriet, het gemis is er……de herinneringen blijven.

 10. Afscheid nemen doet pijn, samen met Gerrit de DSA Drenthe bestuurd, samen gestreden voor goede dingen binnen NEVOBO Noord, samen gefloten diverse wedstrijden en dan dit, Veel sterkte gewenst voor de familie en de vereniging Olhaco.

 11. Ik mis opa heel erg, morgen is de begrafenis: ik heb al een lief verhaaltje geschreven over hem en wat hij als mijn opa voor leuks heeft gedaan met mij, Maureen Wit gaat het voorlezen en het komt ook op live dus ik ga samen met mama naar de live-uitzending van de begrafenis kijken.

  Ik als zijn kleindochter mist hem super-erg en wij wisten niet wat ons overkwam: Ineens is opa overleden mama, Koos, Agnes en papa waren te laat: hij was al overleden. Mama raakte in paniek en vervolgens ook in een flinke huilbui! 🙁

  Jacky mijn kater was echt dol op hem: steeds als opa bij ons kwam, kwam Jacky naar hem toe.
  Mijn andere katertje Nikki is altijd een beetje mensenschuw als opa kwam bij ons

  Groetjes van Nova

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven