Einde seizoen met een speciale PD-regeling – Enkele reacties

De Nevobo maakte na het besluit om de competities stop te zetten ook de PD-regeling bekend. Dit leidde tot vele reacties in volleyballand. Negatieve geluiden voor teams die promotie mislopen, maar ook positieve geluiden van teams die plotseling promoveren.

Ook binnen Olhaco zijn er teams die voor- of nadeel van de regeling hebben. Wij hebben een aantal reacties verzameld!

Ben van Noorden, lid Technische Commissie:

“Allereerst is het sportief gezien jammer dat het seizoen niet uitgespeeld kan worden. Een sporter die in een competitie speelt wil graag weten waar hij of zij geëindigd is. Nu spelen er andere belangen en is gezondheid het belangrijkste. Daarom een wijs besluit van de bond om de competities stop te zetten.

Het daarop volgende PD beleid van de Nevobo heeft voor de meeste teams geen invloed. Zij zijn keurig in de ruime middenmoot geëindigd en spelen volgend seizoen op hetzelfde niveau.

Het is jammer dat HS4 niet officieel kampioen is geworden, maar zij promoveren wel. Ondanks een tweede plaats zijn DS3 en DS4 niet gepromoveerd, dat was wel mogelijk geweest via P/D wedstrijden als de competities gewoon uitgespeeld zouden worden. Er wordt wel een verzoek om promotie aangevraagd, dus dat blijft nog even afwachten voor deze teams.

Voor DS1 komt het wellicht goed uit, ze blijven gehandhaafd in de 2e divisie, zo blijven hen eventuele spannende weken bespaard. Voor HS1 is de promotie naar de topdivisie ondanks een 3e plaats een beloning voor een sterk seizoen!

Ondanks dat het volleybal stil ligt is de TC druk bezig met de nieuwe teamindelingen. Dat er niet meer getraind kan worden maakt het niet makkelijker, maar we doen ons best om zo veel mogelijk aan ieders wensen te voldoen. Zodra de eerste versie rond is zal dit ook gedeeld worden met de leden.”

Menno Volkerink, trainer van Heren 1:

“Dit besluit is toch enigszins verrassend. Ik hoor en lees veel voor en tegens om ons heen. Kijkend naar ons zelf, in niveau is het voor HS1 een grote stap vooruit. Dit past wel bij onze ambities, alleen hadden we niet verwacht om zo snel de stap vooruit te kunnen maken. We zullen hier ook de selectie en middelen op moeten inrichten om ambitie vast te houden.

Voor de vereniging heeft dit ook weer consequenties om op dit niveau uit te komen. Het vraagt extra organisatie, budget en middelen om dit mogelijk te maken. Hopelijk is het met elkaar realiseerbaar. Half hierin stappen heeft geen positief effect. Niet voor het team en niet voor de club. We hopen elke week weer topdivisie wedstrijden te kunnen spelen in Trasselt met heel veel spektakel als het haalbaar is. We hopen dan ook binnenkort alles rond te krijgen voor wat betreft spelers en staff.”

Inmiddels heeft Heren 1 versterking gekregen van 2 jeugdige talenten. Quinten Groenewold (17) komt over van Zwolle en speelt in Jeugd Oranje. Hij is 1 meter 94 lang en speelt op de middenpositie. Diagonaal Thomas Sleurink (15), die twee meter lang is, maakt de overstap van Reflex 2 en speelt ook in Jeugd Oranje. Van de huidige selectie stopt Steffen Onvlee.

Dames 3:

“Vorig seizoen zijn wij, Dames 3, ongeslagen kampioen geworden, waardoor we dit seizoen uitkwamen in de 2e klasse. Het doel van het team was duidelijk dit seizoen; handhaving door te eindigen in de bovenste helft. We hebben dit seizoen een paar tegenslagen gehad, waardoor er regelmatig invalsters mee moesten omdat we anders niet genoeg hadden. Maar zelfs met deze invalsters, die dus niet zijn ingespeeld op het team, presteerden we boven verwachting goed en werd het doel bijgesteld naar de top 3! Halverwege het seizoen stonden we al op een stabiele 2e plek, wat ons motiveerde om door te knokken.

In een teamgesprek hebben we besloten om te gaan voor promotie door eerste of tweede te worden! De nummer 1 was ons beide keren te sterk af en staat dus verdiend bovenaan. De overige teams legden het bijna allemaal tegen ons af en het einddoel kwam steeds dichterbij! Het weekend voor de PD was al bekend en werd door het team vrijgehouden, dit zouden we wel even doen!

Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Niet alleen bij ons team, maar vele teams hebben hier nadeel van. Helaas is besloten dat alleen de nummer 1 promoveert. In het geval van onze poule was dit erg verdiend, maar de teleurstelling is groot. Helaas zit PD er voor ons dit jaar niet in en moeten we waarschijnlijk nog een keer uitkomen in de 2e klasse. Maar de vechtlust wordt alleen maar groter, volgend jaar gaan we niet voor handhaving, maar voor promotie!” ??

Heren 4:

“We zijn blij met de promotie en de mooie uitdaging voor het nieuwe seizoen. Dit seizoen is wel een beetje in een anti-climax geëindigd door het abrupte einde van de competitie. Daardoor hebben we helaas geen kampioenswedstrijd en het bijbehorende feest kunnen houden, iets waar we al weken naar uitkeken: Welke artiest moeten we boeken? Past al het publiek in de sporthal? Kan de kantine het allemaal aan?

De Nevobo stond voor de lastige opgave om een beslissing te nemen over hoe nu verder en wij als HS4 zijn met deze uitkomst wel content, al hadden wij met alle beslissingen vrede gehad. We kunnen ons voorstellen dat een Hake Tjoba (nr. 2) wel flink baalt want wat als Olhaco nog een paar keer verloren had? (wat uiteraard nooit was gebeurd) Nu hopelijk in september weer met frisse moed van start en kijken wat ons het nieuwe seizoen gaat brengen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven